Kies uw taal

Bijtelling voor ontbreken rittenregistratie | Gerechtshof Arnhem

Geschreven door TrackJack

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft zich achter de Belastingdienst gesteld in een zaak waarbij de fiscus een bijtelling wegens privégebruik van de auto van de zaak had toegepast, hoewel de betrokkene verklaart dat hij niet meer dan vijfhonderd kilometer privé heeft gereden.

Het Hof constateert dat de bijtelling verplicht is, tenzij de betrokkene van tevoren aan de Belastingdienst meedeelt dat hij niet meer dan vijfhonderd kilometer privé rijdt. Hij had echter niet zo’n verklaring ingevuld.

Ook dan kan hij de bijtelling nog aanvechten. Het makkelijkste middel daarbij is een rittenadministratie, maar hij mag het bewijs ook op een andere manier leveren.
In dit geval stelt de betrokkene dat hij een rittenadministratie heeft gehad, maar dat die tijdens een verhuizing door waterschade verloren is gegaan. Het Hof constateert dat hij met deze bewering, spijtig voor hem, niet voldoet aan de op hem rustende bewijslast dat uit een rittenadministratie of anderszins moet blijken dat de auto op jaarbasis voor niet meer dan 500 kilometer voor privé-doeleinden wordt gebruikt. De bijtelling is terecht.

Meer informatie over het automatisch bijhouden van een rittenregistratie leest u hier.

Bron: accountancynieuws.nl

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding