Kies uw taal

Belangrijkste wijzigingen fiscale regelgeving leaseauto

Geschreven door TrackJack

Op 17 september zijn de voorstellen gepresenteerd die vanaf 2014 gaan gelden en van invloed zijn op de fiscale regelgeving van de leaseauto. Wij hebben de belangrijkste wijzigingen voor u op een rij gezet.

Bijtelling

  • De 0% bijtellingscategorie vervalt voor nieuwe leaseauto’s vanaf 2014.
  • Voor nieuwe volledig elektrische auto’s die vanaf 2014 worden ingezet, bedraagt het bijtellingspercentage 4% van de cataloguswaarde.
  • Voor nieuwe auto’s met een CO2-uitstoot van niet meer dan 50 gram/km gaat in 2014 en 2015 een bijtelling voor privé-gebruik gelden van 7%.
  • De bijtelling van 14% geldt bij een uitstoot van 51 tot en met 85 gram/km bij een dieselauto. En 51 tot en met 88 gram/km in andere gevallen.
  • De 20% bijtelling geldt bij een CO2-uitstoot tot en met 111 gram/km bij een dieselauto en 117 gram/km in andere gevallen.
  • Het bijtellingspercentage van 25% blijft in 2014 hetzelfde. 

Lees hier meer over bijtellingspercentages en de bijbehorende CO2-uitstoot.

Brandstofaccijnzen

De brandstof accijnzen worden verhoogd. Een liter LPG stijgt met 7 cent en een liter diesel stijgt met 3 cent per liter. 

Vrijstelling BPM

Zoals aangekondigd wordt de BPM-vrijstelling voor zeer zuinige auto’s per januari 2014 aangescherpt. Het gaat dan om auto’s met een CO2-uitstoot van minder dan 86 gram/km bij dieselauto’s en van minder dan 89 gram/km in overige gevallen. Deze wijziging heeft invloed op de exploitatiekosten van uw wagenpark bij auto’s die vanaf 2014 worden ingezet.

Motorrijtuigenbelasting (MRB)

Vanaf 2014 vervalt de MRB-vrijstelling voor zowel nieuwe als bestaande zeer zuinige personenauto’s. Dit geldt nog niet voor auto’s met een CO2-uitstoot van maximaal 50 gram/km.

De aanscherping van de CO2-normen voor de 14% en 20% bijtellingscategorieën en de BPM- en MRB-vrijstelling zijn al aangenomen. De andere voorstellen worden medio november in de Tweede Kamer besproken.

Download hier de volledige miljoenennota 2014.

 

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding