Kies uw taal

Leaseregistraties met 15 procent toegenomen

Geschreven door TrackJack

De Nederlandse leasemaatschappijen hebben in de maand juli 8.652 nieuwe personenauto’s op naam gezet. Een toename van maar liefst 15 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van het RDC.

Helaas is de start van dit jaar minder rooskleurig geweest. In de eerste zeven maanden zijn er 55.567 nieuwe leaseauto’s geregistreerd, wat 39,8 procent minder is dan dezelfde periode vorig jaar.

De reden van de sterke stijging in  leaseregistraties vorige maand, heeft te maken met de bijtellingsregels die vorig jaar per 1 juli werden aangescherpt. Hierdoor werd er in juni een record aan verkopen behaald en stortten de leaseregistraties in juli vorig jaar in.

Lichte daling personen autoverkoop

De algehele autoverkoop laat in de maand juli een lichte daling zien van 0,8 procent. De eerste 7 maanden van dit jaar lieten een daling zien van 33,3 procent. Het merk dat een sterke stijging heeft laten zien is Volvo. Het merk zette vorige maand 2.615 nieuwe personenauto’s op naam, maar liefst 191,2 procent meer dan vorig jaar.               

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding