Kies uw taal

Controle kilometerregistratie met parkeergegevens

Geschreven door TrackJack

De belastingdienst heeft alle parkeergegevens over 2012 opgevraagd van berijders die bij een parkeerautomaat op kenteken parkeerde. Met deze gegevens kan de Belastingdienst controleren of leaserijders niet meer privékilometers rijden dan is opgegeven in de kilometerregistratie.

Kilometerregistratie bijhouden

Een berijder die geen bijtelling betaalt, moet jaarlijks een kilometerregistratie beschikbaar hebben waarin alle gereden en kilometers worden vermeld. Deze kilometerregistratie kan handmatig worden bijgehouden, wat veel tijd in beslag neemt en veelal niet consequent gebeurt.

Het bijhouden van een kilometerregistratie kan veel gemakkelijker door middel van een kilometerregistratiesysteem welke de ritgegevens automatische bijhoudt. Het kilometerregistratiesysteem van TrackJack houdt automatisch alle ritten en gereden kilometers bij waarbij o.a. wordt vermeld: de start- en stoptijden van een rit, de bezochte adressen, de gereden afstand, het karakter van een rit en welke berijder de rit heeft gemaakt. Deze automatische kilometerregistratie is direct online inzichtelijk en in een muisklik te exporteren naar Excel. Ook voldoet deze kilometerregistratie aan de huidige eisen van de Belastingdienst en aan de toekomstige.

Lees hier meer informatie over het bijhouden van een automatische kilometerregistratie.

Gegevens niet verwijderd maar versleuteld

Het vrijgeven van parkeergegevens is opmerkelijk, aangezien deze gegevens binnen 8 weken gewist behoren te worden. Deze gegevens worden kennelijk niet verwijderd, maar versleuteld. Deze versleuteling kan ongedaan worden gemaakt en zo zijn de gegevens toch nog beschikbaar. Het College Persoonsgegevens is niet ingeschakeld of actief bij parkeerders. Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ) vindt een controle van de belastingdienst prima, zolang dit maar geen inbreuk maakt op de privacy, wat in dit geval wel lijkt te zijn.

Vereniging Auto Van De Zaak

Vereniging Auto Van De Zaak adviseert berijders op het gebied van mobiliteit waar de kilometerregistratie ook een onderdeel van is. Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van kilometerregistratie? Meld je dan gratis aan bij VAVDZ.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding