Kies uw taal

TrackJack in Editie NL over Voertuigcriminaliteit

TrackJack in Editie NL over Voertuigcriminaliteit

In het eerste kwartaal dit jaar zijn de voertuigdiefstallen met 24 procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Met een voertuigvolgsysteem in de auto wordt deze in 86 procent van de gevallen teruggevonden.

Video_EditieNL

Een gestolen auto op bestelling

Vaak zitten er Oost Europese bendes achter die voertuigen op bestelling stelen in Nederland. Hierbij gaat de voorkeur vooral uit naar nieuwe voertuigen waarbij de Mercedes Benz E-Klasse het meeste risico vormt met een kanspercentage van 0,76 procent. Vorige jaar zijn hier 378 voertuigen van gestolen. Bekijk op de website van Editie NL wat het diefstalrisico van uw auto is.

Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit

De heer Guus Wesseling van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit baart zich zorgen over deze ontwikkeling en adviseert het gebruik van een voertuigvolgsysteem met een koppeling op een alarmcentrale. Ook al is de auto in het buitenland, ook daar wordt de opsporing van het voertuig in gang gezet.

Een Voertuigvolgsysteem vindt uw voertuig terug

Een SCM volgsysteem klasse 4/5 wordt geïnstalleerd in het voertuig en bepaalt de locatie van het voertuig die gekoppeld staat met een particuliere alarmcentrale (PAC). In geval van diefstal wordt de PAC-centrale direct geïnformeerd waarna verificatie met de eigenaar plaatsvindt. Vervolgens start de PAC-centrale met het volgen van het voertuig waar de politie voor wordt ingeschakeld. Zoals bovenstaand ook beschreven is het terugvindpercentage van een voertuig met SCM volgsysteem maar liefst 86 procent. Lees hier meer informatie over het voertuigvolgsysteem van TrackJack

Partners

TrackJack partner - Deutsche telekom
TrackJack partner - Keurmerk rittenregistratie
TrackJack partner - VZR
TrackJack partner - Intermax
TrackJack partner - ikwordzzper
TrackJack partner - Belastingdienst
TrackJack partner - Informer
TrackJack partner - MTC
TrackJack partner - ZZP Nederland

close