Kies uw taal

Meer bomaanslagen voorkomen met GPS track & trace systeem

De gebroeders Tammerlan en Dzhokhar Tsarnaev, beschuldigd van de bomaanslag in Boston tijdens de Marathon, waren van plan om in New York nog meer zelfgemaakte explosieven te laten ontploffen. Gelukkig is dit voorkomen door middel van een GPS track en trace systeem in de gestolen Mercedes M-klasse. 

De twee gebroeders hebben de 26-jarige ondernemer “Danny” ontvoerd en zijn Mercedes. Anderhalf uur lang reden de twee rondjes in Boston om het plan van aanpak te bespreken voor de volgende bomaanslag. Toen Tammerlan en Dzhokhar bij een benzinestations stopten om te tanken, zag Danny zijn kans en is ontsnapt. Hij rende naar het volgende tankstation om daar het alarmnummer te bellen.

Doordat de Mercedes van Danny voorzien was van een GPS track en trace systeem, zijn de twee opgespoord. De oudste van de twee kan het verhaal niet meer navertellen, het jongere broertje is in de boeien geslagen. Bekijk het volledige reportage van CNN.

Lees meer informatie over de mogelijkheden van een GPS track en trace systeem.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding