Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Meevaller voor EV rijders: belastingvoordeel wordt verlengd

Geschreven door Michelle

De korting die geldt op wegenbelasting voor elektrische auto’s blijft bestaan. De belastingkorting wordt in de komende jaren langzaam afgebouwd en zal pas in zijn geheel verdwijnen  in 2031. Dat wil het demissionair kabinet volgens bronnen van het RTL Nieuws bekendmaken bij het verschijnen van de voorjaarsnota.

CO2-uitstoot verminderen

Momenteel genieten elektrische voertuigen nog van volledige vrijstelling van wegenbelasting, een maatregel die destijds werd ingevoerd om de verkoop van elektrische auto’s te stimuleren en uiteindelijk de CO2-uitstoot te verminderen. Aanvankelijk was het plan om vanaf 2025 de wegenbelasting geleidelijk te verhogen tot 25 procent en vanaf 2026 hetzelfde tarief te hanteren als voor benzine- en dieselvoertuigen.

Elektrisch rijden stimuleren

Om te zorgen dat er niet teveel EV rijders weer de overstap naar een benzine- of dieselauto, is het noodzakelijk om de korting op wegenbelasting van de EV te verlengen. De belastingkorting wordt in de komende jaren wel alsnog afgebouwd. Vanaf 2026 gaan EV rijders 60 procent wegenbelasting betalen, vanaf 2029 gaat dat naar 65 procent en vanaf 2031 verdwijnt de korting helemaal.

Hybride is de dupe

Vanwege de verlengde belastingkorting op EV’s, loopt de schatkist veel geld mis. Om dat gat te vullen, wordt de belasting op plug-in hybride auto’s verhoogd. Vanaf 2025 zal voor deze voertuigen de volledige wegenbelasting gelden, terwijl momenteel nog slechts 50 procent van het tarief van benzine- en dieselvoertuigen wordt betaald.

Kilometerregistratiesysteem

Wist je overigens dat je van nog meer korting kunt genieten met behulp van een kilometerregistratiesysteem? Indien je ervoor kiest om geen bijtelling te betalen en een sluitende kilometerregistratie bijhoudt om aan te tonen dat je niet meer dan 500 privékilometers hebt gereden, hoef je geen bijtelling te betalen.

Meer weten?
Vraag offerte aan

 

Bron: RTL Nieuws

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding