Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Autoverzekeringen worden duurder

Geschreven door Jim

In een periode waar alles duurder en duurder wordt, zijn het nu de autoverzekeringen die er ook aan moeten geloven. Want waar belasting, accijns en het onderhoud van de auto al duurder werden, maken nu de verzekeringen autorijden weer een stukje duurder.

Gemiddelde prijs

De prijs van een gemiddelde autoverzekering in Nederland is in vergelijking met vorig jaar met 7,9 procent gestegen. Puur gekeken naar de verplichte WA-verzekering is het zelfs met 9,8 procent gestegen. Allrisk verzekeringen stegen met 7,5 procent en WA+ verzekering met 5,9 procent. Flinke verhogingen, waarmee de gemiddelde autobezitter ongeveer € 850,- op jaarbasis kwijt is voor een autoverzekering.

Wereldwijd duurder

Ook in andere landen, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijkzijn de prijzen voor autoverzekeringen fors gestegen. In de VS stegen de kosten voor de autoverzekering met 22,2 procent, de hoogste stijging in decennia. De autoverzekering kost daar gemiddeld 2184 dollar (omgerekend € 2.051,-) per jaar. Dan doen wij het hier in Nederland nog best goed. In het VK is de verzekering ook duurder dan bij ons: op jaarbasis gemiddeld 922 Britse Pond (omgerekend € 1068,-). Dit zou ook te maken kunnen hebben met het feit dat natuurrampen in andere landen wel vergoed worden. Of er daadwerkelijk meer natuurrampen zijn is de vraag, maar in Nederland vallen natuurrampen niet binnen de vergoeding.

Verklaring

De stijgende verzekeringspremies zijn volgens Menno Dijcks, autoverzekeringenexpert van Independer, prima te verklaren: “Reparaties zijn er het afgelopen jaar niet goedkoper op geworden. Denk aan stijgende arbeidskosten en benodigde onderdelen voor reparatie. Al deze factoren hebben hun uitwerking op de hoogte van de premie. Bovendien is het drukker op de wegen, waardoor er relatief meer ongevallen zijn.”

Kilometerregistratie

Autorijden is duur, en wordt dus nog duurder. Gelukkig blijven de kosten voor het bijtellen van een zakelijke auto hetzelfde, en is het zelfs mogelijk om de bijtelling te voorkomen door een kilometerregistratie bij te houden om aan te tonen dat je op jaarbasis niet meer dan 500 km privé rijdt.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding