Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

De verkeersboetes gaan omhoog om het gat in de begroting te dichten

Geschreven door Jim

Waar we voorheen op de meeste snelwegen 130 km/u konden rijden, is dat nu al een tijd geleden veranderd naar 100 km/u. Om te voorkomen dat je steeds duurdere boetes thuisgestuurd krijgt, kan je je maar beter aan deze maximumsnelheid houden. De boetes zullen de komende jaren alleen maar duurder worden. 

Verkeersboetes worden steeds duurder

In april 2023 werd al duidelijk dat de verkeersboetes weer waren gestegen. Dat de verkeersboetes in 2024 wederom duurder zullen zijn, is nu ook bekend. Alle verkeersboetes zullen vanaf het volgende kalenderjaar met 10 procent stijgen. Mocht je bijvoorbeeld met 130 km/u worden aangehouden op de snelweg, dan kan je in 2024 al snel op een bedrag van € 368,- rekenen. En dit terwijl dit een paar jaar geleden nog de maximumsnelheid was op de snelweg. De maximumsnelheid is destijds alleen verlaagd om de uitstoot van stikstof te verminderen.

Raad van State

Naast dat de burgers er niet blij mee zijn, vindt de Raad van State ook wat van deze plannen. De Raad van State is bijzonder kritisch over deze plannen. De Raad van State vraagt zich hardop af of de boetes wel evenredig zijn. Volgens hen zijn de boetes namelijk niet verhoogd voor het vergroten van de verkeersveiligheid, maar om het gat in de begroting te dichten. Dit is zeker het geval voor een deel van 4,3 procent van de verhoging.

De Raad van State vindt dit absoluut geen goede reden voor de verhoging van de verkeersboetes. Zij vinden dat de hoogte van een boete in verhouding moet staan met hoe erg de overtreding is. Dat de boetes steeds duurder worden om het gat van de begroting te dichten, heeft hier niks mee te maken.

De Raad van State heeft dus een duidelijke mening over de verhoging van de verkeersboetes. Het advies wat ze geven is om eerst onderzoek te doen naar het effect van het verhogen van de boetes. Mocht uit dit onderzoek blijken dat het geen enkel effect heeft, moeten de verhogingen geschrapt worden. Of het kabinet iets gaat doen met het advies van de Raad van State moet nog blijken.

Inzicht in uw gereden ritten met de rittenregistratie van TrackJack

Wilt u altijd inzicht in uw gereden ritten en kilometers? Met de rittenregistratie van TrackJack bent u altijd op de hoogte van de laatste locaties van uw voertuig en de gereden ritten en kilometers. U kunt zelfs bij een gereden rit zien wat de snelheid is die u heeft gereden. U krijgt op deze manier goed inzicht in uw gereden snelheden. Met dit systeem van TrackJack bespaart u veel tijd doordat u met één druk op de knop een volledig uitgewerkte rittenregistratie heeft.

Bron: Autoblog.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding