Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

kilometerregistratie kilometerstand

Koopt u een occasion? Wat is de echte kilometerstand?

Geschreven door Micha

Op het moment dat u op zoek gaat naar een tweedehands auto, speelt de leeftijd en het aantal gereden kilometers altijd een grote rol in de prijs. Maar hoe weet u nu zeker of de kilometerstand niet is teruggedraaid?

Ondanks dat het illegaal is om te frauderen met de kilometerteller van een auto, gebeurt dit vaker dan je denkt. In Duitsland zou dit zelfs bij 33% van de occasions voorkomen. 


Hoe weet je de juiste kilometerstand?

U kunt al een aantal dingen doen wanneer u een occasion op het oog hebt. Denk daarbij aan het onderhoudsboekje waar kilometerstanden in worden genoteerd. Ook is het goed om het register Nationale Auto Pas te raadplegen, waar de kilometerstanden worden geregistreerd wanneer de auto bij een garage komt. Een derde handige tip is het uitlezen van de autosleutel. Tegenwoordig kunnen de merkdealers namelijk ook in uw sleutel bijhouden wat de gereden kilometers zijn van de afgelopen jaren. Als u de sleutels laat uitlezen, weet u zeker dat u niet wordt belazerd.

Controleer ook meteen deze punten

Los van de daadwerkelijke kilometerstand, kunt u ook naar de staat van de auto kijken om een beeld te krijgen bij hoe nieuw of oud uw mogelijke volgende trouwe vierwieler precies is.  

Kijk daarbij bijvoorbeeld naar hoe het stuur en de stoel van de berijder eruit zien. Is het leer of textiel heel erg beschadigd? Dan komt dat vast niet overeen met 100.000 kilometer. Hetzelfde geldt voor slijtage van het rempedaal. En waar het pedaal zelf niet snel beschadigd, is dat wel anders voor het rubber. Dit wordt niet vaak vervangen en zou bij 300.000 kilometer al helemaal versleten moeten zijn. Vanaf 100.000 kilometer begin je daar vaak aan te zien dat het pedaal al goed gebruikt is.

Als derde kunt u ook nog kijken naar het scharnier van de autodeur. Loopt deze niet zo soepel meer en zit er speling op? Dan komt dat (veelal) niet overeen met een jonge auto.


Kilometerregistratie voor uw voertuig

Op het moment dat u de occasion van uw dromen heeft gevonden en heeft aangeschaft, is het bijhouden van uw kilometerregistratie een fluitje van een cent. Door een kilometerregistratiesysteem te installeren in uw voertuig, weet u niet alleen waar en wanneer uw auto heeft gereden, u wordt tevens op de hoogte gebracht  in het geval van diefstal en sabotage.

Bron: AD.nl

 

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding