Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Meer dan 1 miljoen bestelwagens in Nederland

Geschreven door Micha

Valt het u op dat er veel bestelbusjes op de Nederlandse wegen rijden? Dat kan wel kloppen. Afgelopen week is de magische grens van 1 miljoen bestelauto’s gepasseerd. Veilig Verkeer Nederland maakt zich zorgen.

Het gaat dit jaar erg goed met de bestelwagen; er zijn er al 53.000 op kenteken gezet, aldus de cijfers van de RDW. Als deze trend zo doorzet, zijn dat er aan het einde van het jaar 85.000. Een record.  Kijken we naar de verkoopcijfers, dan staat de Mercedes Sprinter op nummer één. Nummer twee en drie komen ook uit Duitsland, maar dan bij Volkswagen vandaan: de Sprinter en de Caddy.


Veilig verkeer?

De toename in bestelwagens is voor Veilig Verkeer Nederland (VVN) een reden tot zorg. Zo is de kans op een dodelijk ongeluk twee zo groot wanneer het met een bestelauto is, als wanneer dit met een personenauto gebeurt.  En het valt op dat vooral die dodelijke botsingen plaatsvinden binnen de bebouwde kom. Kijk je naar de cijfers van alle dodelijke ongevallen, zijn juiste de 80 km/uur-wegen het gevaarlijkst. Dat betekent, volgens VVN, dat de bestelauto’s zelf niet gevaarlijk zijn, maar het juist ligt aan de bestuurders van die bussen. 

De reden blijft speculeren, maar er kan worden gedacht aan een te krappe planning, vermoeidheid of bezig zijn met iets anders achter het stuur. En waar een werkgever zijn bestuurders beter kan inplannen of op veiligheid kan aanspreken, is dat bij een zzper anders, aldus VVN. Ze geven één belangrijke tip “Tijd winnen op de weg is onmogelijk. Go with the flow, dat is veel beter.”  

Een grote ergernis van weggebruikers die niet in een busje zitten is het ontnemen van het zicht, blijkt uit onderzoek van VVN.  “Als weggebruiker probeer je nooit te lang achter een bestelwagen te zitten, omdat je het niet ziet als die ergens voor moeten remmen; je hebt geen overzicht”. 

 

Veiliger rijden met Green Driving

Wilt u als zzp’er met een bestelbus of werkgever van een bedrijf met bestelwagens   inzicht krijgen in uw rijgedrag? Ga dan voor de rittenregistratie van TrackJack voorzien van Green Driving. Aan de hand van deze unieke functionaliteiten krijgt u inzicht in uw rijgedrag, zoals hard optrekken, hard remmen en te hard door bochten gaan, maar krijgt u ook een algeheel cijfer. Daarmee neemt u het op tegen uw collega’s binnen het bedrijf én alle TrackJack gebruikers in de Benelux.

 

Bron: AD.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding