Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

mobiliteit nieuwe baan ritregistratiesysteem

Mobiliteit blijft achter bij nieuwe baan

Geschreven door Michelle

Bij het wisselen van baan blijft mobiliteit een onderschoven kindje. Werknemers gaan daar soms honderden euro’s op achteruit, terwijl het voornaamste punt van onderhandeling gaat over het salaris. De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) waarschuwt hiervoor.

Mede doordat we midden in een transitie van mobiliteit zitten, denk daarbij aan de elektrificatie, CO2-uitstoot en deelmobiliteit, is het belangrijk om vooraf te bepalen hoe een nieuwe werkgever hiermee omgaat.  De VZR waarschuwt de zakelijke rijder en heeft voor iedereen die zakelijke kilometers maakt een overzichtelijke checklist opgesteld.

Mobiliteitskaart, afkoopsom en checklist

Als het gaat om mobiliteit, gaat het niet langer standaard over een leaseauto. Daarbij kun je ook denken aan private lease, gebruik van de privéauto, het openbaar vervoer of een mobiliteitsbudget. Het is voor nieuwe medewerkers belangrijk om zich voor te bereiden om er niet honderden euro’s op achteruit te gaan.

Veel zakelijke rijders zijn ook niet bekend met de eventuele afkoopkosten van hun huidige leasecontract. Onderzoek van VZR uit 2022 toont aan dat in 45%  van ge vallen een afkoopregeling is opgenomen. De zakelijke rijder krijgt daarbij een factuur van gemiddeld € 10.000,- voorgeschoteld.

Jan van Delft, voorzitter van VZR: “Met meer vacatures dan werkzoekenden is het een werknemersmarkt geworden. VZR ziet dat te weinig zakelijk rijders de mobiliteit meenemen in de onderhandeling van de arbeidsvoorwaarden”.

De Vereniging Zakelijke Rijders heeft een handige checklist opgesteld voor de zakelijke rijders die voornemens zijn van baan te wisselen.

 

Ritregistratiesysteem voor de auto van de zaak

Op het moment dat u wél een auto van de zaak krijgt, maar bijkomende kosten van bijtelling wilt voorkomen, kunt u de ‘verklaring geen privégebruik auto’ tekenen. U mag dan nog wel 500 kilometer privé rijden. Het bijhouden van alle zakelijke en privékilometers is echter een enorme klus, waardoor u kans loopt op een boete bij eventuele controle van de Belastingdienst. Het ritregistratiesysteem van TrackJack houdt automatisch al uw ritten en kilometers bij. U rijdt, en wij registreren de kilometers.


Bron: VZR.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding