Voorkom boete met sluitende ritregistratie
Het Hof in Den Haag geeft een naheffingsaanslag aan een directeur-grootaandeelhouder (dga) die de ‘verklaring geen privégebruik auto’ heeft ondertekend. De reden? Een missende sluitende ritregistratie.
De dga in kwestie heeft naast de zakelijke auto op de holding ook twee auto’s op eigen naam staan. Op verzoek van de belastinginspecteur verstrekt de directeur een rittenregistratie, die volgens de inspecteur van de Belastingdienst niet voldoet.
Aanvullende informatie voldoet niet
Op verzoek van de inspecteur wordt aanvullende informatie beschikbaar gesteld, maar ook hiermee bleek het niet aannemelijk dat de auto minder dan 500 kilometer privé is gebruikt. De informatie sloot namelijk niet aan bij de aangeleverde rittenadministratie. De directeur levert in de bezwaarfase nog een nieuwe ritregistratie, die echter afwijkt van de eerder aangeleverde informatie. De conclusie? Een naheffingsaanslag én een verzuimboete.
Het Hof in Den Haag is van oordeel dat de dga niet heeft bewezen dat hij minder dan 500 kilometer privé heeft gereden. Een nader ingediend bewijsstuk dat de rittenregistratie tóch juist is, voldoet echter niet aan de eisen. Ook blijft er een hoop onduidelijk over een post voor buitenlandse werkkilometers in de tweede aangeleverde rittenregistratie.
Wel een sluitende ritregistratie aanleveren?
Wilt u voorkomen dat u het volgende artikel op Belastingwebsites wordt? Wanneer u kiest voor een ritregistratie voorzien van Keurmerk Ritregistratiesystemen, dan weet u zeker dat uw ritten voldoen aan de eisen die de Belastingdienst stelt. De ritregistratie van TrackJack is volledig fiscusproof, heeft een bewaartermijn van 7 jaar én maakt het mogelijk om eenvoudig een fiscaal rapport aan te leveren in het geval van een controle.
Bron: https://www.taxence.nl/nieuws/ook-tweede-rittenregistratie-toont-privegebruik-auto-niet-aan/