Kies uw taal

boete sluitende ritregistratie

Voorkom boete met sluitende ritregistratie

Geschreven door Jim

Het Hof in Den Haag geeft een naheffingsaanslag aan een directeur-grootaandeelhouder   (dga) die de ‘verklaring geen privégebruik auto’ heeft ondertekend. De reden? Een missende sluitende ritregistratie.

De dga in kwestie heeft naast de zakelijke auto op de holding ook twee auto’s op eigen naam staan.  Op verzoek van de belastinginspecteur verstrekt de directeur een rittenregistratie, die volgens de inspecteur van de Belastingdienst niet voldoet.


Aanvullende informatie voldoet niet

Op verzoek van de inspecteur wordt aanvullende informatie beschikbaar gesteld, maar ook hiermee bleek het niet aannemelijk dat de auto minder dan 500 kilometer privé is gebruikt. De informatie sloot namelijk niet aan bij de aangeleverde rittenadministratie. De directeur levert in de bezwaarfase nog een nieuwe ritregistratie, die echter afwijkt van de eerder aangeleverde informatie. De conclusie? Een naheffingsaanslag én een verzuimboete.

Het Hof in Den Haag is van oordeel dat de dga niet heeft bewezen dat hij minder dan 500 kilometer privé heeft gereden. Een nader ingediend bewijsstuk dat de rittenregistratie tóch juist is, voldoet echter niet aan de eisen. Ook blijft er een hoop onduidelijk over een post voor buitenlandse werkkilometers in de tweede aangeleverde rittenregistratie. 


Wel een sluitende ritregistratie aanleveren?

Wilt u voorkomen dat u het volgende artikel op Belastingwebsites wordt? Wanneer u kiest voor een ritregistratie voorzien van Keurmerk Ritregistratiesystemen, dan weet u zeker dat uw ritten voldoen aan de eisen die de Belastingdienst stelt. De ritregistratie   van TrackJack is volledig fiscusproof, heeft een bewaartermijn van 7 jaar én maakt het mogelijk om eenvoudig een fiscaal rapport aan te leveren in het geval van een controle. 

Bron: https://www.taxence.nl/nieuws/ook-tweede-rittenregistratie-toont-privegebruik-auto-niet-aan/

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding