Kies uw taal

parkeergarage ev track en trace systeem

Mag jij de parkeergarage nog wel in?

Geschreven door Michelle

Het is een zorg waar je normaal gesproken niet veel mee bezig bent: het gewicht van je auto.  Maar met de komst van de elektrische auto moeten we er ineens aan gaan denken. Waarom? Omdat parkeergarages er niet op zijn gebouwd.

Een elektrische auto is een stuk zwaarder dan een auto met brandstofmotor.  Om een vergelijking te maken, een BMW i4 (die volledig elektrisch is) weegt  2.125 kilo. De ‘normale’ 4-serie van BMW is slechts 1.665 kilo.  Dat scheelt dus 460 kilo. Ofwel een behoorlijk gezin met nog flink wat koffers in de achterbak.


Parkeergarage gaat tot 2.500 kilo

TopGear keek naar de parkeergarages in Utrecht.   Die hanteren de voorwaarde dat auto’s zwaarder dan 2.500 kilo niet zijn toegestaan. Het merk Q-Park houdt er zelf iets afwijkender voorwaarden op na. Bij hen mag je namelijk tot wel 2.800 kilo naar binnen. Goed om te weten is dat auto’s met een lengte boven de 4,60 meter niet welkom zijn.  In Nederland zijn er overigens maar weinig voertuigen die dat halen. Een Volvo XC60 bijvoorbeeld is nét te groot.  (4,68 meter)

De meeste EV’s die nu rondrijden wegen niet meer dan 2.000 kilo. Echter is het wel zo dat er veel groei aan zit te komen, zie ook onderstaande lijst met bijzonder zware EV’s die dit jaar gaan komen.

Model EVAantal kilo’s
KIA EV92.550 kg
Polestar 32.584 kg
Lotus Eletre2.600 kg
BMW i72.615 kg
Volvo EX902.728 kg
Mercedes EQS SUV2.805 kg
Ford F-150 Lightning2.989 kg
Hummer EV4.103 kg


Track en trace systeem in uw elektrische auto

Het zal u niet verbazen, maar ons track en trace systeem zal met haar 55 gram geen enkel probleem worden in de garage. En wanneer uw elektrische auto, óf voertuig op diesel, gas of benzine,   is voorzien van het track en trace systeem weet u altijd zeker waar uw wagen is. Ideaal als u bij diefstal en sabotage op de hoogte wilt zijn, en helemaal perfect als de Belastingdienst u vraagt om een sluitende kilometerregistratie.

Bron: TopGear.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding