Kies uw taal

geen fossiele brandstof ritregistratie

Weer stap dichter bij fossielvrij rijden

Geschreven door Jim

U heeft het vast al eerder gehoord, wij schreven er ook al eerder over, maar alle auto’s op benzine en diesel mogen per 2035 niet meer worden verkocht. Het lijkt erop dat die nieuwe werkelijkheid wederom een  stap dichterbij is gekomen.

Dat de wereld niet beter wordt van  de huidige gang van zaken is niks nieuws. En de Europese Unie zet wederom een grote stap in het verminderen van CO2-uitstoot.  In de nieuwste stemming van het Europees Parlement is wederom positief gestemd op het verbod op de verkoop van auto’s die lopen op fossiele brandstof.


Meerderheid is tegen fossiel

De stemming van het Europees Parlement van deze week was duidelijk: 340 stemmen voor, 279 tegen en 21 hebben niet gestemd. En zoals het hoort in een democratisch stelsel, is het verbod er dus doorheen.   Als laatste stap moet de Raad het nog goedkeuren. Dat is overigens doorgaans een formaliteit.

De aanloop naar 2035 wordt overigens ook interessant, aangezien de eisen aan de autofabrikanten steeds strenger worden. Ze kunnen de komende 12 jaar dus niet op dezelfde manier blijven doorgaan.  De  uitstoot  die nog uit auto’s komt, moet steeds lager worden en automerken hebben zich daar aan te conformeren. 

Ritregistratiesysteem geeft inzicht in CO2-uitstoot

En nu we het toch over CO2-uitstoot hebben, is het goed om TrackJack Green Driving te benoemen. Deze uitbreiding op uw ritregistratie zorgt ervoor dat u niet alleen inzicht krijgt in  rijgedrag van uw bestuurders, maar het geeft ook direct inzicht in de CO2-uitstoot van uw wagenpark. Dat is handig, zeker met het oog op de aankomende wetgeving.

Bron: Topgear

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding