Kies uw taal

belastingregels kilometerregistratie

Belastingregels bestelauto worden anders

Geschreven door Jim

Er staat nogal wat te gebeuren voor de bestuurders van de bestelauto. De belastingregels worden anders, dus staan we daar even bij stil. Rijdt u een bestelwagen? Lees dan mee.

Als het niet over bijtelling gaat, gaat het wel  over CO2-uitstoot of  betalen naar gebruik. Maar wanneer u in een bestelwagen rijdt, is bijtelling helemaal niet relevant. Maar uiteraard veranderen er ook voor dat soort wagens de nodige dingen.

Aanpassingen belasting en meer

 1. Bpm vrijstelling verdwijnt per 2025
  Bpm is de belasting van personenauto’s en motorrijwielen. En de vrijstelling voor bestelauto’s hierop komt te vervallen. Tot en met 31 december 2024 kan de bpm-vrijstelling nog worden gebruikt, maar de dag erna betaalt u bpm bij de aanschaf van een bestelauto op diesel, benzine of gas. Het exacte bedrag is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de bedrijfswagen.  Leuk om te weten: emissievrije bestelauto’s kunnen nog steeds gebruik maken van de vrijstelling.

 2. Verhoging mrb voor bestelauto’s
  In 2025 wordt de motorrijtuigenbelasting (mrb) op bestelauto’s verhoogd met 15%. Een jaar later, 2026, wordt dat nog eens met 6,96% verhoogd.

 3. Emissievrije zones
  Vanaf 1 januari 2025 zullen er minimaal 30 steden zijn voorzien van een zero-emissie zone. Dit houdt in dat bedrijfswagens die op benzine en diesel lopen worden verbannen uit de (binnen)steden. Het doel is om de CO2-uitstoot terug te brengen (uitstoot met 49% beperken voor 2030) doordat er meer zal worden gekozen voor elektrisch. Overigens is het ook voor de luchtkwaliteit in de binnensteden veel beter.
  De gemeentes worden gevraagd om minimaal 4 jaar van tevoren aan te kondigen dat de zero-emissie zone komt, en mogen zelf aangeven wáár het komt. 


Kilometerregistratie en CO2-uitstoot voor de bestelwagen

Met het oog op de toekomst, ISO certificering en aanbestedingen, gaat de CO2-uitstoot van je wagenpark een steeds grotere rol spelen. Niet alleen is het belangrijk om te weten hoeveel CO2 je wagenpark uitstoot, ook is het belangrijk om het ieder jaar omlaag te brengen.  En wanneer u kiest voor de kilometerregistratie van TrackJack met Green Driving, wordt alles inzichtelijk. Gereden kilometers, rijgedrag en CO2-uitstoot. Makkelijk.


Bron: Superlease

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding