Kies uw taal

verklaring geen privegebruik trackjack

De verklaring geen privégebruik. Hoe zit dat?

Geschreven door Micha

Als u een auto van de zaak krijgt, gaan de werkgever en de Belastingdienst er in principe vanuit dat je deze ook privé gaat gebruiken. En in dat geval is de bijtelling privégebruik van toepassing.  Maar wat nu als u helemaal geen bijtelling wilt betalen?

Ga er vanuit dat u standaard bijtelling zal gaan betalen. En dat is alleen anders wanneer de werknemer de ‘Verklaring geen privégebruik auto‘ heeft aangevraagd bij de Belastingdienst. Dit formulier is een standaard formulier waarbij u onder andere ook het kenteken van het voertuig moet opgeven.

Maar nu begint het pas

Nu begint de ellende pas. Want nu weet de Belastingdienst dat je een auto ter beschikking hebt, en ook nog eens dat  die je niet meer dan 500 kilometer privé mag rijden. Kom je boven die magische grens van 500 kilometer? Dan ga je bijtellen.

Het is van belang dat je moet bewijzen dat je de auto niet meer dan 500 km per jaar privé gebruikt. En de inspecteur kan je om bewijs vragen. Daarin wordt een aantal dingen gevraagd, zie onderstaand.

  • Persoonsgegevens van u en uw werkgever
  • De auto’s die u tot uw beschikking heeft gehad, met kenteken, cataloguswaarde en periode
  • Een salarisspecificatie
  • Of u de auto ook voor andere werkzaamheden heeft gebruikt
  • Heeft u een rittenregistratie, waaronder de mogelijkheid om direct aan te geven of u een geautomatiseerd systeem gebruikt met Keurmerk Ritregistratiesystemen.  Zoals de TrackJack PRO Fiscaal 2
verklaring prive gebruik trackjack

Kilometerregistratie toont privégebruik aan

Wat belangrijk in deze vragenlijst is, is dat de inspecteur vraagt of u een kilometerregistratie met keurmerk heeft. En als dat het geval is, zal hij vragen of u de XAR Auditfile kunt aanleveren. Deze XAR-file is een versleuteld bestand en kan de Belastingdienst eenvoudig inlezen, en toont aan dat uw  registratie sluitend is. De inspecteur zal dan niet snel meer om aanvullend bewijs vragen zoals uw agenda’s, bonnetjes of werkbonnen.

De TrackJack PRO Fiscaal 2 is hét rittenregistratiesysteem waarmee u zich nooit meer zorgen hoeft te maken over uw privé- en zakelijke kilometers. Door de meest gebruiksvriendelijke applicatie op de markt én de Beste Prijs Garantie betaalt u nooit meer te veel en bespaart u een hoop tijd en moeite.

 

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding