Kies uw taal

Best verkopende tweedehands EV’s

Geschreven door Michelle

Het zal u niet zijn ontgaan op de weg: er rijden steeds meer elektrische auto’s. Niet alleen goed om de CO2-uitstoot terug te brengen, ook bespaart het u geld, het milieu en een hoop herrie op de weg. En inmiddels is er ook een tweedehands markt voor EV’s ontstaan. We nemen het onder de loep.

Voor veel bestuurders is de tweedehands markt veel interessanter dan die gloednieuwe wagens bij de dealer.   Maar lange tijd was het   niet realistisch om een elektrische auto als tweedehands aan te schaffen. De range was beperkt voor het beschikbare budget, of het budget paste niet bij de wensen. We zijn inmiddels enkele jaren verder en onze vrienden van Autoblog hebben de cijfers van VWE Automotive bekeken. Ze hebben de tweedehands sales van EV’s in 2022 bekeken, en dit is het resultaat.

Eerst de kanttekening

Het komt veel voor dat er gloednieuwe auto’s op kenteken worden gezet en bij de dealer in de voorraad komen. Makkelijk wanneer ze deze willen doorverkopen aan de klant. Op papier spreken we dan over een occasion, want hij is van een andere eigenaar geweest. De dealer. Ongeacht geeft de lijst een goed beeld van wat er zoal gebeurd in de wereld der EV’s.

 Merk & modelJanuari tot augustus 2022
1Renault ZOE3.914
2Volkswagen ID.32.717
3Skoda Enyaq iV1.605
4Nissan Leaf1.454
5Volkswagen e-Golf1.121
6Hyundai Kona1.074
7Peugeot e-20081.066
8Peugeot e-2081.266
9Tesla Model 31.196
10BMW i31.153
11Audi e-tron1.104
12Opel Corsa-e1.081
13Volkswagen e-Up!1.039
14Volkswagen ID.4982
15Kia e-Niro862


Kilometerregistratie ook voor de elektrische auto

Opvallend genoeg is de Tesla Model S helemaal uit de lijst verdwenen. Dit heeft te maken met fiscale voordelen die steeds minder interessant worden.  En dan wordt het dus interessant om een sluitende kilometerregistratie bij te houden.   Hiermee kun je namelijk aan de Belastingdienst aantonen dat je niet wilt bijtellen. Dat voordeel is namelijk verdwenen. Met een goede digitale kilometerregistratie houd je je ritten en kilometers automatisch bij en kun je deze aan het einde  van het jaar eenvoudig aan de Belastingdienst overleggen.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding