Kies uw taal

boetes 2023 track en trace systeem

Boetes omhoog met hoeveel procent?

Geschreven door Micha

Boetes stijgen in principe altijd mee met de inflatie. En ook dit jaar staat hetzelfde op de agenda, zo is het plan van de minister van Justitie en Veiligheid. En omdat de inflatie behoorlijk hoog is, zou dat voor de boetes in 2023 uitkomen op een stijging van 8,6 procent. Oei.

Minister Yeşilgöz wil de verhoging doorvoeren voor de meest voorkomende boetes. Daarbij moet je denken aan door rood rijden, bellen achter het stuur en geen gordel dragen.


“Maar alles is al zo duur”

Ondanks dat de inflatie het dagelijkse leven al zo’n stuk duurder maakt, worden de verkeersboetes daar niet op verlaagd.  “Zo lang je je aan de regels houdt, hoef je de kosten ook niet te maken”, zegt een woordvoerster van het ministerie.  Wel is er besloten om sommige boetes niet boven de € 450 uit te laten komen. Daarna vallen ze namelijk onder het strafrecht, in plaats van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften. En dat is een stapje te ver.

OvertredingOude boeteNieuwe boete
Door rood rijden€ 250€ 280
Bellen achter het stuur€ 350€ 380
Onnodig links rijden€ 220€ 240
Afslaan zonder knipperlicht€ 100€ 110
Rijden zonder gordel€ 150€ 160


Autotracker voor uw kilometerregistratie

Het is een hoop geld  dat erbij komt. En dat kun je veel beter ergens anders aan uitgeven. Denk daarbij aan een autotracker voor uw wagen. Met zo’n GPS tracker in de auto kunt u namelijk niet alleen zien hoe hard u heeft gereden (of melding krijgen als iemand te hard rijdt), ook kunt u een sluitende digitale kilometerregistratie bijhouden. Handig wanneer u uw kilometers wilt declareren of wilt aantonen dat u geen bijtelling hoeft te betalen.

Bron: AD.nl

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding