Kies uw taal

laadpaal gps tracker

Waar is uw dichtstbijzijnde laadpaal?

Geschreven door Michelle

Rijdt u al elektrisch? Of overweegt u het? Dan is het handig om even te kijken waar u uw auto kunt laden. Perfect wanneer dat kan aan uw eigen huis, maar  veel mensen moeten aan de openbare laadpaal. En dan is het wel fijn dat er één in de buurt is. Nederland staat er qua elektrische mobiliteit als land heel goed op, maar  is dat gelijk over het land verdeeld?

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar de locaties van de laadpalen in Nederland. Iedere 1,5 kilometer is er een laadpaal te vinden. Gemiddeld wel te verstaan, want sommige provincies blijven akelig achter.

ritregistratie laadpaal

Laadpunten per provincie

In de kaart ziet u precies wat de gemiddelde afstand in kilometers is tot het eerste laadpunt. En de resultaten zijn duidelijk: de randstad is qua locatie overduidelijk de winnaar.

Zeker in de grote steden is er op iedere hoek wel een laadpaal te vinden. Maar trek je naar het oosten van ons land, bijvoorbeeld Drenthe, dan wordt het al lastiger.

Om 5 kilometer te rijden naar een laadpaal gaat misschien ook wel wat ver.

Laadpunten per gemeente

Om het iets specifieker te maken, heeft Zonneplan het ook per gemeente inzichtelijk gemaakt.

Je ziet hierdoor duidelijk dat een aantal gemeenten het gemiddelde wel drukken. Maar ook het probleemgebied is duidelijk: Voerendaal (Limburg), Pekela (Groningen) en Dantumadiel (Friesland) zijn niet elektrisch vriendelijk, met een gemiddelde afstand van 20 kilometer tot de eerste openbare laadpaal!

Ritregistratie met uw GPS tracker

En terwijl u op zoek bent naar een laadpunt,  registreert de GPS tracker van TrackJack al uw ritten en kilometers. Helemaal automatisch. Dat betekent dat u als ondernemer nooit meer uw kilometers hoeft bij te houden en dit netjes in een Excel of PDF kunt downloaden. Of een Audit-file volgens de eisen van de Belastingdienst, want het ritregistratiesysteem van TrackJack heeft het Keurmerk Ritregistratiesystemen.

Bron: Autoblog

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding