Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

vzr trackjack gps tracker

VZR: Wordt mobiliteit weer betaalbaar?

Geschreven door Michelle

De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) zet zich in voor alle zakelijke rijders.  Dat kunnen werkgevers, werknemers maar ook leasemaatschappijen zijn. In hun nieuwste artikel vraagt de VZR zich af of er een einde zit te komen aan de torenhoge kosten die mobiliteit momenteel met zich meebrengen.

Omdat het einde van het chiptekort  in beeld is en zelfs de prijzen aan de pomp niet meer zijn wat we enkele maanden terug waren, kun je je afvragen of er goedkopere mobiliteit aankomt.


Nieuwe en gebruikte auto’s

Goed nieuws. De grootste leveringsachterstanden lijken voorbij. De enorme achterstanden die er waren worden langzaam maar zeker ingelopen. Door de inflatie die overal speelt én de personeelstekorten worden nieuwe auto’s echter wel duurder. En dat is dan weer slecht nieuws.

En ondanks het inlopen van de achterstanden, blijft er een tekort aan nieuwe auto’s. En daardoor neemt de vraag naar occasions toe en het aanbod juist af. De prijzen van tweedehands auto’s zullen de komende tijd dus ook niet omlaag gaan.

Brandstof
De enorme stijging is er wel een beetje uit, gelukkig. Het feit blijft wel dat een prijs van ver boven de twee euro nog steeds de nieuwe norm lijkt te zijn. En omdat de verhoging van de belastingvrije kilometervergoeding pas in 2023 door wordt gevoerd (van €0,19 naar €0,23 per kilometer) blijft de bestuurder met een privé auto  meer betalen dan hij er aan verdient.

Ook voor de elektrische rijder gaan de kosten omhoog, door de stijging van de energiekosten. Oh, en in het nieuwe jaar gaat het bijtellingspercentage voor de elektrische rijder opnieuw omhoog. Heb je zonnepanelen? Dan heb je geluk. Heb je nog geen zonnepanelen? Nou, daar kun je ook gerust nog een halfjaar op wachten.

Jan van Delft, voorzitter van VZR en gast bij de TrackJack Podcast vertelt er dit over: “Het ziet er niet naar uit dat mobiliteit beter betaalbaar wordt richting einde van het jaar. VZR ziet dat werknemers de hoogste prijs betalen voor hun mobiliteit. Bijtelling wordt hoger door prijsverhogingen van auto’s en de kilometervergoeding is verre van realistisch. We roepen werkgevers dan ook op om de kilometervergoeding direct te verhogen en de inflatiecorrectie mee te nemen in de vaststelling van de lonen en salarissen. Ook roepen wij het kabinet op in de fiscale sfeer de mobiliteit van de werkende Nederlander te stimuleren, dit in het belang van de BV Nederland en het voorkomen van een recessie”.


GPS tracker om kilometers te declareren

De zakelijke rijder die een privé voertuig gebruikt om zakelijke kilometers te rijden, doet er goed aan om een GPS tracker te gebruiken voor de kilometerdeclaratie. Uw ritten worden automatisch sluitend geregistreerd en kunnen netjes in PDF of Excel worden geëxporteerd.   Nu ontvangt u dus nog €0,19 per kilometer maar per 2023 wordt dat mogelijk 2 cent per kilometer meer. Alle kleine beetjes helpen.

Bron: https://www.vzr.nl/

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding