Kies uw taal

gps tracker meest en minst veilige landen en steden

De (minst) veilige landen voor uw vakantie

Geschreven door Michelle

Stapt u deze zomer weer in de auto  voor een mooie zomervakantie?   Geniet ervan, maar zorg ervoor dat u weer veilig en zonder schade terugkomt. In deze Europese landen bent u het veiligst en het minst veilig.

De verschillen binnen Europa zijn groot. Het veiligste land is Denemarken, met 5 verkeersslachtoffers per 10.000 inwoners.  Oostenrijk zit helemaal aan de andere kant van het spectrum, waar maar liefst  42,8 slachtoffers per 10.000 inwoners vallen.  In Nederland doen we het overigens redelijk goed met 11,7 verkeersslachtoffers per 10.000 inwoners.


Gevaarlijkste landen en steden

In de lijst met minst veilige landen treffen we na Oostenrijk  onze oosterburen Duitsland (39,7) aan, dan Portugal (33,5) en België (32,2). Turkije en Slovenië (27,6) maken samen de top-5 compleet.   Als we kijken naar de veiligste stad, komen we wederom uit in Denemarken voor de nummer 1. Kopenhagen haalt het landelijk gemiddelde zelfs omlaag met 4,3 slachtoffers per 10.000 inwoners. Zo’n 400 kilometer verderop is het heel anders. In Berlijn ligt het aantal op 41,9 slachtoffers. Bijna tien maal zoveel! Ook Rome (31,4), Brussel (30,4) en Lissabon (28,9) staan er niet echt lekker op.

GPS tracking voor alle details

En bent u in een ongeluk terecht gekomen op vakantie? Volg deze vier stappen: Zorg ervoor  dat u rustig blijft, het schadeformulier invult , belt met de politie en overlegt met uw verzekeraar. Het kan overigens helpen om de gegevens van uw GPS tracker  inzichtelijk te maken, als u bijvoorbeeld wilt aantonen hoe hard u reed of waar u precies was tijdens het ongeval.

Rijd veilig en veel plezier deze vakantie!

Bron: AD.nl

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding