Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Ritregistratiesysteem laadpaal verplicht

Wist u het al? 1 laadpaal per 10 parkeerplekken verplicht.

Geschreven door Michelle

We leren elke dag weer. Vandaag leren we dat er een wet is die bepaalt dat één op de tien parkeerplekken bij kantoorpanden  moet zijn voorzien van een laadpaal. En dat is nodig ook, want door de enorme groei van elektrische auto’s is er niet altijd plek of kan er niet lang genoeg worden geladen.

Volgens de EPBD III wetgeving moeten nieuwbouw kantoorgebouwen én bestaande kantoorpanden die ingrijpend gerenoveerd worden er aan geloven. Worden alleen de parkeerplaatsen opnieuw bestraat? Dan is het niet noodzakelijk.

Wat als het geen nieuw pand of verbouwd pand is?

Op iets langere termijn, 2025 om precies te zijn, moeten ook alle andere soorten kantoren aan de wetgeving voldoen. Is een parkeerterrein groter dan 20 parkeerplaatsen? Dan moet er minimaal één laadpaal beschikbaar zijn. 

In de grotere steden zijn bedrijven zich aan het voorbereiden op deze wetgeving. Daarbij wordt gedacht om de laadpalen én parkeerplekken in het weekend en de avonden beschikbaar te stellen   om er zo nog wat aan te verdienen. Helemaal handig als dat te combineren is met zonnepanelen.

Jan van Delft is de voorzitter van VZR (u kent hem mogelijk nog van de eerste aflevering van de TrackJack Podcast)  is vóór deze wetgeving. Hij zegt: “VZR roept werkgevers op nu al te investeren in de infrastructuur voor elektrische auto’s. Met de toename van het aanbod in EV’s blijkt de infrastructuur nu de zwakke schakel. In combinatie met zonnepanelen op het dak van je bedrijf kan je er kostenneutraal laden. Wacht niet op de verplichting maar schakel nu al voor op elektriciteit”.

Ritregistratiesysteem in EV

En met de toename van elektrische auto’s op de weg is ook een sterke toename in ritregistratie voor de EV te zien. Steeds meer bestuurders willen  hun kilometers niet langer handmatig bijhouden, of voorkomen dat de Belastingdienst met een controle en boete komt.   Het ritregistratiesysteem van TrackJack is 100% fiscusproof, voldoet dus aan  alle eisen van de Belastingdienst,  en houdt digitaal alle ritten en locaties van de elektrische auto bij. Dat scheelt een hoop tijd en werk!

Bron: VZR.nl

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding