Kies uw taal

ev verplicht ritregistratie

Elektrische bedrijfswagen verplicht vanaf 2027

Geschreven door Micha

Naast de grote elektrische transitie die op de weg te zien is van fossiele brandstof naar elektrisch, moeten de bedrijfswagens volgen. En omdat de actieradius en het laadvermogen nog vrij beperkt zijn, moeten de fabrikanten aan de slag. Frans Timmermans wil namelijk dat alle bedrijfswagens in 2027 volledig elektrisch zijn.

Volgens de vicevoorzitter van de Europese Commissie gaat het in eerste instantie om ‘kleine bedrijfswagens’, die lichter zijn dan 3.500 kilo.  En het zal gaan om  hele grote bedrijven en overheden, die al in 2027 de overstap moeten maken naar elektrisch. Daarna moeten de kleinere bedrijven en organisaties voor 2030 over naar een elektrisch wagenpark.

Nu nog plan, straks een wet?

Volgens Frans Timmermans is dit het perfecte moment om de transitie naar zakelijk elektrisch rijden te versnellen. Een van de redenen is uiteraard het olieprobleem dat door de oorlog in Oekraine  wordt veroorzaakt. En de heer Timmermans denkt dat juist het kleine zakelijke bedrijfsverkeer makkelijk en snel van fossiel af kan. 

Aankomende week komt eerst nog  wet voor het verbod op de verkoop van auto’s met verbrandingsmotor na 2035 op tafel. Dit nieuwe plan zal waarschijnlijk pas aan het einde van dit jaar worden aangeleverd. 

Ritregistratie voor elektrische auto

Het meeste zakelijk verkeer houdt, om bijtelling op de bedrijfswagen te voorkomen, al jaren een sluitende ritregistratie bij. En waar eerst het schriftje en toen het Excel-bestand de norm waren, is een digitale ritregistratie niet meer weg te denken uit de zakelijke markt. Alle ritten worden automatisch en sluitend online bijgehouden en zijn met één druk op de knop te exporteren. En of het een elektrische auto betreft, of een op fossiele brandstof maakt dan helemaal niets uit.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding