Kies uw taal

Prijzen en klimaat zorgen voor stilstaande auto

Geschreven door Michelle

Het zal niet als een verrassing komen maar door de hoge brandstofprijzen, het belang van de eigen gezondheid en het klimaat laten automobilisten steeds vaker de auto staan. Het gekozen alternatief? De (elektrische) fiets,  scooter, motor, OV of zelfs  helemaal niet meer de deur uit gaan.

“Reizigers zijn zich steeds bewuster van de impact van reizen op hun omgeving, gezondheid en portemonnee. Dit versnelt de transitie naar bewuster keuzegedrag en daarmee naar gezonde mobiliteit” vertelt steven Van Eijck voorzitter van de van RAI Vereniging.  Hij gaat verder: “57 procent van de reizigers is in de afgelopen drie jaar bewuster gaan kiezen voor het vervoermiddel dat ze gebruiken.”

Brandstof en betaalbaarheid

De RAI vereniging maakt zich zorgen over de betaalbaarheid van alle veranderingen waar we in zitten. Want gezonde mobiliteit moet toegankelijk zijn voor iedereen, vinden ze. En door de hogere aanschafkosten, en sinds kort ook de stijgende brandstofkosten, wordt de auto steeds minder goed betaalbaar.

Uit het onderzoek van de vereniging blijkt dat  46 procent van de respondenten er voor pleit  om brandstof goedkoper te maken. Ook wil 43 procent reizen met het openbaar vervoer stimuleren en wil 40 procent graag dat er meer fiscale voordelen komen voor duurzame mobiliteit.

Van Eijck sluit af: “Gezonde mobiliteit vraagt om een passende stimulering. Bied iedereen perspectief door alle schone, zuinige en veilige vervoersmiddelen aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld door aankoopsubsidies of lagere belastingen. Het beleid moet ten goede komen aan de samenleving.”

Belastingdienst rittenregistratie auto

En de Belastingdienst doet al jaren een duit in het zakje. Wanneer u namelijk ervoor kiest om niet privé met uw auto te rijden, hoeft u geen bijtelling te betalen. En dat zorgt er uiteindelijk voor dat er minder privékilometers worden gemaakt met een auto van de zaak en er waarschijnlijk wordt gekozen voor de fiets of het OV. 

Om uw zakelijke en privé kilometers goed bij te houden, is het verstandig om voor een  digitale rittenregistratie voor uw auto te kiezen.  Een rittenregistratiesysteem  registreert automatisch al uw ritten   en maakt deze inzichtelijk in uw eigen online account. U past eenvoudig het karakter aan van de rit of stelt een automatische export in. Zo makkelijk kan het zijn.

 

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding