Kies uw taal

TrackJack Trajectcontrole km registratie

Let op! Trajectcontrole nu ook bij werkzaamheden

Geschreven door Jim

Wanneer u op een snelweg rijdt waar trajectcontrole  geldt, is het altijd aan te raden om uw snelheid goed in te gaten te houden. En waar u in het verleden bij werkzaamheden geen zorgen hoefde te maken voor een boete,  gaat dat binnenkort veranderen.  Let dus goed op!

In het verleden stond, bij werkzaamheden, de trajectcontrole altijd uitgeschakeld. De nieuwe geldende snelheid werd niet doorgegeven aan het systeem of was niet bekend. Uiteraard is dat geen vrijbrief om te hard te rijden, want de wegwerkers willen ook graag weer heelhuids naar huis aan het einde van de dag. 

Snelheid nu wel bekend bij Utrecht

Binnenkort starten de werkzaamheden aan de Galecopperbrug (A12, bij Utrecht). En dat gaat wel even duren, want begin 2024 zal dat pas klaar zijn. En ondanks dat er dus werkzaamheden zijn, wordt de trajectcontrole hier aangepast en krijg je een boete als je harder gaat dan 70 km/uur. Goed om te weten:  dat geldt vanaf vandaag (13 juni).

Ook goed om te weten: een boete voor 10 kilometer te hard rijden kost u 89 euro. En rijdt u meer dan 30 kilometer te hard? Dan kunt u uw rijbewijs al kwijtraken. Die regels zijn net wat scherper bij wegwerkzaamheden.

Km registratie met de GPS tracker

Het is nooit leuk om een bekeuring te krijgen. Maar het is wel goed om die te kunnen controleren met de werkelijkheid. Een sluitende kilometerregistratie biedt hierin een mooie houvast. Door een GPS tracker in uw auto in te bouwen, kunt u uw kilometerregistratie automatisch laten bijhouden. En daarmee kun je precies zien (en aantonen) waar je bent geweest, hoe hard je daar hebt gereden en of de boete dus wel juist is.

Bron: Autoblog

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding