Kies uw taal

Lange levertijden campers door problemen met onderdelen

Geschreven door Jim

Als u vaker onze artikelen leest, weet u al dat de camper populairder is dan ooit. Maar het lijkt erop dat de populariteit nu problemen op gaat leveren. Door de chiptekorten én tekort aan onderdelen loopt de levertijd soms wel op tot een jaar.

De oorzaken zijn redelijk eenvoudig aan te wijzen. Het coronavirus en de oorlog in Oekraïne  zorgden ervoor dat transport over zee in de problemen kwam en de aanvoer van elektrische bedrading bijna stil kwam te liggen. Fabrikanten van auto- en campermerken maken veel gebruik van stroomkabelmakers  uit Oekraïne. En zonder bedrading geen voertuigen op de weg.


Levertijd tot wel een jaar

Stellantis, het moederbedrijf   van onder andere Citroën, Peugeot en Fiat,  sloot vorig jaar na de zomer al een fabriek. En dat is was een klap voor de camperbranche. De Fiat Ducato wordt namelijk gebruikt voor drie van de vier campers. Je kunt je voorstellen dat dat  slecht nieuws was.

En omdat er zoveel afhankelijkheid is van Fiat, wordt er gekeken naar andere merken. De basis van de bedrijfswagens van Mercedes-Benz, Volkswagen, Ford, Iveco of Renault worden onderzocht.  Zo heeft Adria inmiddels geen Fiat Ducato meer als basis maar is dit Mercedes geworden. Ook Hymer maakt inmiddels gebruik van Mercedes en Ford.


GPS tracker camper

De camperrijders worden steeds zuiniger op hun voertuig, zeker met het oog op de schaarste op de markt. En de beste manier om een oogje in het zeil te houden is de camper GPS tracker. Niet alleen kun je te aller tijden zien waar je camper is, ook zie je waar je bent geweest (met route en al) en ontvang je meldingen bij diefstal, sabotage of het verlaten van een zone. De GPS tracker voor uw camper maakt het allemaal makkelijk en betaalbaar mogelijk.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding