Kies uw taal

trackjack koplampen kilometerregistratie

Steeds slimmere lampen voor meer veiligheid onderweg

Geschreven door Jim

De innovatie in de autowereld staat niet stil. We schreven deze week al over hulpsystemen, maar ook in veiligheid, connectiviteit en elektrificering is geen dag hetzelfde. Waar denk je misschien niet aan? De koplampen van de auto. Want ook daar gaat doorontwikkeling hard.

De LED-verlichting die in de koplampen van moderne auto’s worden geschroefd zijn  al compact, energiezuinig en onderhoudsvriendelijk. Maar het wordt steeds beter: de eerste auto’s met volledig gedigitaliseerde LED-koplampen zijn een feit. Het gaat allang niet meer om enkel licht voor in de  moeilijkste situaties op de weg, maar er worden zelfs functies toegevoegd aan de verlichting. Denk daarbij aan verlichting die jou en andere weggebruikers kunnen informeren.

Helpen tijdens het rijden

 De modernste modellen maken gebruik van  matrix LED-koplampen. Deze units schijnen hun felle lichtbundels gesegmenteerd op en naast het wegdek, waardoor je kunt zien wat er in de verte in de berm gebeurt en hoe de weg loopt, maar dit wordt zo gedaan waardoor het overige verkeer hier geen last van heeft. 

En krijg jij binnenkort een Audi A8 onder je kont? Dan focust het licht zich op jouw rijstrook en wegbelijning. En wissel je van baan? Dan wordt het asfalt links of rechts van je extra verlicht. Maar het wordt nog mooier. Er kunnen zelfs  waarschuwingen op het asfalt worden geprojecteerd. Bijvoorbeeld wanneer er aan de kant van de weg een auto met pech staat. In de lichtbundel zullen  bijvoorbeeld pijlen op het wegdek worden geprojecteerd, en wordt de juiste stuurrichting aangegeven om het pechgeval veilig te ontwijken.

En de achterkant van de auto dan?

Op het moment van schrijven zijn er configureerbare OLED-achterlichten beschikbaar. Hier zullen ook informatieve functies en meldingen aan worden toegevoegd. Denk daarbij aan meldingen om verkeer achter je te waarschuwen voor naderend gevaar. Zo zouden waarschuwingssignalen op de grond kunnen worden geprojecteerd voor voetgangers of fietsers.  En reken maar dat er nog meer aan wordt toegevoegd.


Ontwikkelingen in kilometerregistratie

Maar ook aan handige hulpsystemen zoals kilometerregistratie voor uw auto wordt continu doorontwikkeld.  Al jaren is het kilometerregistratiesysteem van TrackJack voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesystemen, maar wist u dat u met de nieuwste app ook eenvoudig uw route terug naar uw auto kunt vinden? Of de volgende rit alvast privé kunt instellen? Of u kunt zelfs uw werktijden instellen, waarmee uw ritten alvast goed worden gekenmerkt. Een handige vorm van innovatie.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding