Kies uw taal

gps tracker materieel

De eerste melktruck op waterstof is een feit

FrieslandCampina heeft op 13 juli haar eerste melkwagen op waterstof in gebruik genomen. Je zult hem in de randstad nog niet tegenkomen, gezien de beperkte gelegenheden om te tanken, maar in regio Groningen kun je hem al zien rijden. 

“Ruim vijf jaar geleden is FrieslandCampina gestart met het gebruik van ‘liquid natural gas’ als schonere brandstof voor de melkwagens en hebben we pompstations in heel Nederland gestimuleerd om deze brandstof te leveren. Met succes. Nu proberen we hetzelfde met waterstof mogelijk te maken,”  aldus Hans Wieleman, manager Milk Logistics bij Royal FrieslandCampina.


Duurzaamheid van het wagenpark

FrieslandCampina stelt in haar  duurzaamheidsprogramma ‘Nourishing a better planet’  een aantal ambitieuze doelen, waaronder om in 2050 CO2-neutraal te produceren. Als tussenstap wil het zuivelbedrijf de broeikasgasuitstoot in 2030 met ruim een derde verminderen. En rijden op waterstof en het verduurzamen van het wagenpark speelt een belangrijke rol. Zo nam de CO2-uitstoot van de melkwagens van 2010 tot 2020 per gemaakte kilometer al af met 18,1 procent.

GPS tracker voor materieel en trucks

Eerder deze maand schreef Automobiel Management al over het waterstof project H2-drive, waar de GPS tracker van TrackJack in verschillende auto’s werden ingebouwd om de kilometers te kunnen registreren.

De GPS tracker kan overigens  perfect in een waterstof vrachtwagen worden ingebouwd, maar natuurlijk ook in objecten die nog niet op waterstof werken. Denk daarbij aan een GPS tracker voor materieel zoals graafmachines, shovels, kranen en meer.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding