Kies uw taal

ex btw prijzen en een gps tracker

Auto kopen? Maar is de prijs met of zonder BTW?

Geschreven door Micha

Een manifest  van eerder dit jaar moet voorkomen dat auto’s die te koop staan met een exclusief BTW  prijs  worden geadverteerd.   Het is een alternatief van Bas Oude Luttikhuis en Martijn Duivenvoorden. De perfecte auto vinden is al lastig genoeg en ex-BTW prijzen maken het nog lastiger. 

Ondanks dat het officieel niet is toegestaan,  blijkt het helaas anders te zijn in de praktijk.  Om die reden is er eerder dit jaar een  manifest gepresenteerd met de titel ‘Ex BTW – Weg ermee!’.  Ten eerste wil ‘Ex BTW – Weg Ermee’ dat occasionwebsites optreden tegen adverteerders die zich hieraan schuldig maken.   Ten tweede willen ze graag dat de autoriteiten optreden. Er moet  druk uitgeoefend worden op de partijen die wat aan de situatie kunnen veranderen. Als laatste  wil de organisatie meldingen registreren van bedrijven die nog steeds ex btw-prijzen hanteren. 

Maar hoe groot is het probleem?

De Consumentenbond was benieuwd hoe groot het probleem eigenlijk was.  Zij hebben steekproefsgewijs onderzocht hoe erg het was en keken daarbij specifiek naar elektrische auto’s, waarbij het probleem zich vooral voordoet.

Bij twee populaire EV’s, de Kona Electric en de Tesla Model 3 werd bij ruim 60% met ex-BTW prijzen geadverteerd. Bij de Peugeot e-208 kwam het probleem een stuk minder vaak voor: maar 16%. 

Op websites zoals Autoscout24 speelde dit probleem het vaakst, zo laat Joyce Donat van de Consumentenbond weten. Bij viaBovag worden er het vaakst de juiste prijzen geadverteerd, alhoewel ook daar nog steeds 23% van de genoemde auto’s met een ex-BTW prijs worden gepresenteerd.

Kosten van een GPS tracker

Momenteel kost een GPS tracker van TrackJack €145 exclusief BTW.  Dat is exact €175,45 inclusief BTW. De service die u vervolgens per jaar betaalt, is afhankelijk van uw wensen en eisen. De beste GPS tracker voor voertuigen en vaartuigen, de OTM 3, begint al bij €19,95 voor een heel jaar. Wilt u het systeem dat een sluitende rittenregistratie voor de Belastingdienst bijhoudt? Dan heeft u de PRO Fiscaal 2 nodig. Service voor 12 maanden voor dit systeem is €102,85. Inclusief BTW.

 

Bron: Autoblog

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding