Kies uw taal

ritregistratie - Enorme groei van bestelwagens

Enorme groei van bestelwagens in Europa

De Europese verkopen van bestelwagens  zijn in april 2021 wel 209,5 procent hoger uitgekomen dan in dezelfde maand vorig jaar. De aantallen zijn uitzonderlijk hoog, zoals hieronder wordt genoemd, maar  er zit wel een kanttekening aan, volgens de  European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA).

In april werden in Europa 143.185 bestelwagens verkocht en in de eerste vier maanden samen werden  zelfs 45,9% meer bestelwagens geregistreerd.  Een enorme groei ten opzichte van 2020. Maar de ongekend hoge groeipercentages zijn vrijwel volledig te herleiden aan de  lockdowns en daarmee de erg lage verkopen in april 2020, aldus de ACEA.

Groei in Europa

De groeipercentages zien er nogal imposant uit als je ze op een rijtje zet.

Europees landGroei in procenten
Italië642%
Spanje413%
Frankrijk413%
Duitsland60%
Polen28,5%

 

Bestelwagens en ritregistratie

Omdat bestelwagens  vrijwel altijd voor zakelijk verkeer worden ingezet, is het interessant om een ritregistratie bij te houden van de gemaakte ritten. Zolang er minder dan 500 kilometer privé wordt gereden, hoeft er namelijk geen bijtelling te worden betaald. En omdat de fiscus kan vragen  om een sluitende rittenadministratie, is het verstandig om voor een ritregistratiesysteem van TrackJack te kiezen: de PRO Fiscaal 2. 
Overigens biedt TrackJack standaard dekking binnen 35 Europese landen. Dus ook ritten in de landen uit de bovenstaande tabel  worden probleemloos en zonder extra kosten geregistreerd. Fiscus proof.

Bron: Automobiel Management

close
All TrackJack websites use cookies. By using these websites, you agree to our use of cookies. More information Close notification