Kies uw taal

vignet amsterdam gps tracker boot

Doorvaartvignet in Amsterdam laat nog steeds op zich wachten

De invoering van het Doorvaartvignet in Amsterdam laat nog op zich wachten.  Een woordvoerder van de gemeente laat aan Watersport-TV weten dat de Raad nog moeten worden bijgepraat over de planning. Dat het vignet helemaal van de baan is, wordt  zowel tegengesproken als bevestigd.

“De bedoeling is dat de Raad binnenkort via een Raadsbrief wordt geïnformeerd over de voortgang in het dossier. In die brief staat ook de laatste planning. Ik heb de brief nog niet, dus kan jullie ook niet bijpraten.” aldus gemeentelijk zegsman Wouter Keuning.

Met de Nota Varen Deel 2 wil de gemeente Amsterdam de drukte en overlast beter monitoren. Dat monitoren wil men digitaal uitvoeren en daarom moet elk pleziervaartuig voorzien zijn van een vignet. De eerste berichten van dit voorjaar gaven aan dat het doorvaartvignet per ingang van 1 april  2021 verplicht zou zijn. Al snel werd duidelijk dat dit niet haalbaar was om de eenvoudige reden dat de vignetten niet verkrijgbaar waren. En dat is blijkbaar nog steeds zo.


Gemeente Amsterdam

Op de  website  van de gemeente was te vinden dat er in de tweede helft van mei meer informatie zou volgen. Dat bericht is verdwenen. Er wordt alleen nog gesproken over het aanvragen en opzeggen van een Binnenhavenvignet, bedoeld voor booteigenaren die het hele jaar varen en afmeren in Amsterdam. En dat is dus niet voor eigenaren van pleziervaartuigen die een dagje door de stad willen varen, of op doorreis zijn. Wanneer hier meer over bekend is, laten we dat uiteraard weten.

GPS tracker boot inbouwen

Nu het watersportseizoen weer in volle gang is, zien we dat er steeds meer booteigenaren kiezen voor een boottracker. Aan de hand van de GPS tracker in uw boot is te zien waar de boot is, is geweest en naartoe gaat. Ideaal voor boten in de verhuur (zoals Langweerder Sloep) of om diefstal en sabotage te kunnen herkennen en melden (zoals Visser Aquamotive).

Wilt u meer? Lees dan verder op de boot GPS tracker pagina.

 

Bron:  WatersportTV

close
All TrackJack websites use cookies. By using these websites, you agree to our use of cookies. More information Close notification