Kies uw taal

Rotterdam passeert grens 3000 laadpunten

Rotterdam heeft de grens van 3000 laadpunten voor elektrische auto’s gepasseerd. Uit de cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) blijkt dat het aantal laadpunten in Rotterdam eind september op 3032 stond. Het volgende doel: 10.000 laadpunten binnen vijf jaar.

 

Investeren in grote steden

Net als andere gemeenten in de Randstad behoort Rotterdam tot de voorhoede als het om laadpunten voor elektrische auto’s gaat. ”In een grote stad loont het eerder om te investeren in laadinfrastructuur, omdat er genoeg elektrische auto’s rondrijden”, verklaart de Rotterdamse wethouder duurzaamheid Arno Bonte. In het noorden, oosten en kleinere gemeenten van het land zijn er aanzienlijk minder laadpalen.

 

Laadpaal aanvragen

Rotterdam telt momenteel 47 laadpunten per 10.000 inwoners. ”Wie een elektrische auto bestelt, moet vanaf de eerste dag op kunnen laden. Het moet daarom zo makkelijk mogelijk zijn om een laadpaal aan te vragen”, vervolgt Bonte. Inwoners van Rotterdam kunnen een laadpaal aanvragen via laadpaalnodig.nl. In 2021 wil Rotterdam een systeem invoeren dat autoverkopen analyseert en voorspelt in welke straten laadpalen nodig zijn.

 

Elektrische auto populair

Eind september waren er 47.000 laadpunten in Nederland. De elektrische auto is populair; alleen in 2019 zijn er al bijna 30.000 verkocht. Om de ambities van het regeerakkoord na te komen dat er in 2030 alleen nog maar emissieloze auto’s zijn, dienen er nog 1,8 miljoen laadpunten geplaatst te worden.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding