Kies uw taal

Werknemer betaalt 100% teveel bij stopzetten leasecontract

Overweegt u om over te stappen naar een nieuwe werkgever? Grote kans dat u hier tijdens de vakantie een beslissing over neemt. Bij een nieuwe baan brengt de afhandeling van uw huidige leaseauto echter een financieel aspect met zich mee. Uit onderzoek van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) is gebleken dat de opgelegde afkoopsom regelmatig meer dan het dubbele van de daadwerkelijke kosten bedraagt!

Stapt u als werknemer zijnde over naar een ander bedrijf en kan de huidige leaseauto niet meegenomen worden, dan dient er een afkoopsom betaald te worden voor het voortijdig stopzetten van het leasecontract. De werkgever legt de kosten hiervan op aan de werknemer. Uit het onderzoek van de VZR (begin 2017) blijkt dat de opgelegde afkoopsom vaak het dubbele van de daadwerkelijke kosten bedraagt, waarbij de gemiddelde afkoopsom €11.000,- bedraagt en de gemiddelde reële afkoopsom €4.991,- is. Bij een enkele uitschieter loopt het door de werkgever vastgestelde bedrag zelfs op naar €25.000,-, terwijl de afkoopsom ‘slechts’ €7.288 bedraagt. Er zijn geen extra kosten verbonden wanneer de werknemer weer via de huidige werkgever een nieuwe auto leaset. Gemiddeld mag een werknemer na 3,5 jaar een nieuwe leaseauto uitzoeken.

De definitie van een leaseauto is als volgt: ‘een auto die via een leaseconstructie ter beschikking is gesteld aan een werknemer voor een bepaalde periode.’ Nederland kent momenteel ongeveer 700.000 leaseauto’s en 600.000 zakelijk gekochte auto’s.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding