Kies uw taal

Belastingdienst controleert op campings

Belastingdienst controleert op campings

Nog altijd zijn er bestuurders die aangeven zakelijk te rijden, maar toch onterecht privé gebruik maken van de auto van de zaak. Voor de Belastingdienst een reden om in de vakantie extra te controleren bij grensovergangen, pretparken en festivals. Maar ook de camping is niet meer veilig, want vergeet niet: de Belastingdienst gaat ook op vakantie. Mochten zij het vermoeden hebben een zakelijke auto te zien, bijvoorbeeld door belettering, wordt het kenteken opgeschreven en bij thuiskomt grondig geanalyseerd.

Aanleiding
Het gebeurt nog steeds te vaak dat de grens van 500 privékilometers overschreden wordt. Vooral tijdens de vakantie komt het regelmatig voor dat er privé wordt gereden in de auto van de zaak, zonder hierover belasting af te dragen. Jaarlijks wordt het maximum aantal privékilometers door 30% van de zakelijke bestuurders overschreden. Logisch dus dat de Belastingdienst ook op de camping een oogje in het zeil houdt.

Rittenregistratie
Beschikt u over een auto van de zaak, dan dient u elk jaar een rittenregistratie te overhandigen waaruit blijkt dat het privégebruik niet meer dan 500 kilometer per jaar is. Is dit het geval, dan hoeft er geen belasting betaald te worden over de auto. Ziet een belastinginspecteur dat er een auto is gesignaleerd op een locatie die niet overeenkomt met de opgegeven rittenadministratie, dan concludeert de Belastingdienst dat er onjuiste informatie is verstrekt en er meer dan 500 kilometer per jaar met de auto privé is gereden. Een reden te meer dus om een TrackJack in de auto te hebben, die een volledig sluitende rittenregistratie bijhoudt.

Boete
De pakkans is groot en de boete kan hoog uitpakken. Daarnaast kan de bestuurder ook nog eens een naheffingsaanslag tegemoet zien. Een werknemer die €3200,- per maand verdient en over een auto met nieuwwaarde van €30.000,- beschikt, kan een boete van €4.158,- verwachten (naheffing van €2.772,- voor 42% belasting over bijtelling van de auto, en een boete die 50% van €2.772,- bedraagt: €1.386,-). Van dat geld kunt u beter een paar keer op vakantie gaan.

 

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding