Kies uw taal

Maar liefst 50% van de leaserijders heeft geen problemen met telematica

Uit de Mobility Monitor van Leaseplan blijkt dat de helft van de leaserijders geen bezwaar heeft tegen het plaatsen van een telematica kastje in zijn of haar auto. Deze helft is ook geïnteresseerd in private lease als secundaire arbeidsvoorwaarde.

Daarnaast denkt 39 procent daarvan dat het rijgedrag daardoor zou verbeteren. 15 procent denkt hierdoor voorzichtiger  te gaan rijden. En 12 procent zegt dat ze meer aandacht voor het verbruik hebben als er een telematica in de auto zit.

Mobility Monitor is een jaarlijks onderzoek van leaseplan onder 4 duizend berijders in zeventien landen.

Leasen via werkgever

Ook het privéleasen van auto’s blijkt steeds populairder te worden onder werknemers. Dit wordt ook wel een b2e-constructie genoemd, dit houdt in dat werknemers een eigen voertuig leasen en dit betalen uit hun mobiliteitsbudget. Ongeveer procent van de ondervraagden zegt privélease een interessante optie te vinden voor de tweede auto.

Ook blijkt uit het onderzoek dat de interesse in autodelen is gestegen van 10 procent in 2014 naar 13 procent in 2015. “We zien een toenemende belangstelling voor het gebruik van auto’s, en in abonnement gebaseerde producten en diensten”, zegt Leaseplan cco Nick Salkeld. “Vooral onder jonge professionals die in de grote steden wonen en werken waar parkeerkosten en de kosten van levensonderhoud hoog zijn, is er een toenemende vraag naar deelauto’s.”

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding