Kies uw taal

Eigenaren sjoemeldiesel hoeven niet bang te zijn voor Fiscus

Eigenaren sjoemeldiesel hoeven niet bang te zijn voor Fiscus

De eigenaren van dieselauto’s die betrokken zijn bij het Duitse schandaal hoeven niet bang te zijn voor de Belastingdienst. Dit gaf minister Dijsselbloem van financiën afgelopen dinsdag bij RTLZ aan.

Leaserijders

Leaserijders met schone diesels hebben soms fiscale voordelen gehad die naar nu blijkt gebaseerd kunnen zijn op gemanipuleerde metingen over de uitstoot. Deze mensen hebben te goeder trouw gehandeld en zijn bedrogen door de autofabrikanten, aldus Dijsselbloem. De fiscus gaat de rekening niet bij hen neerleggen, benadrukte hij. De minister gaat er ,,rustig naar kijken” of het mogelijk is een schadeclaim in te dienen bij Volkswagen.

Terugroep actie Volkswagen

De terugroepactie van Volkswagen, die de software aanpast van alle dieselauto’s die voorzien zijn van technologie om emissietests te omzeilen, betreft 160.000 auto’s in Nederland.  Dat maakte importeur Pon afgelopen dinsdag bekend. Automobilisten die hun auto terug moeten brengen voor een software update, krijgen dat automatisch en persoonlijk van hun dealer te horen. Hoe een en ander in zijn werk gaat, wordt duidelijk zodra Volkswagen de technische oplossing voor het probleem beschikbaar heeft.

Eigen onderzoek RDW

Door het grote dieselschandaal bij Volkswagen overweegt de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) een eigen onderzoek. Dit betreft de uitstoot van autotypes die de RDW eerder heeft goedgekeurd voor de Europese markt. Dat maakte staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) afgelopen woensdag bekend.

Partners

TrackJack partner - Deutsche telekom
TrackJack partner - Keurmerk rittenregistratie
TrackJack partner - VZR
TrackJack partner - Intermax
TrackJack partner - ikwordzzper
TrackJack partner - Belastingdienst
TrackJack partner - Informer
TrackJack partner - MTC
TrackJack partner - ZZP Nederland

close