Kies uw taal

Wiebes stelt Autobrief 2 uit, wat betekent dit?

Wiebes stelt Autobrief 2 uit, wat betekent dit?

Enkele dagen terug leek het er nog op dat de Autobrief 2 snel zou verschijnen. Gisteren heeft Wiebes echter een brief naar de Kamer gestuurd, waarin hij informeert over de stand van zaken rondom Autobrief 2. Tijdens de Algemene Financiële beschouwingen heeft de Kamer aangegeven dat autobelastingen onderdeel moeten uitmaken van de totale herziening van het belastingstelsel. In reactie daarop heeft Wiebes besloten dat een eenzijdige door het kabinet opgestelde Autobrief hieraan geen recht zou doen. De Autobrief 2 zal niet eerder uitkomen dan medio 2015. De nieuwe autobelastingen gaan dan pas in per 1 januari 2017.

2016Wiebes

Het jaar 2016 wordt een tussenjaar. Wiebes komt op korte termijn met een nota van wijzigingen voor 2016. Hij heeft al aangegeven dat hij zich blijft inzetten voor verduurzaming, maar met minder intensieve fiscale stimulering.

Goed nieuws lage bijtelling categorieën

Het lijkt erop dat er in 2016 in ieder geval lagere bijtellingscategorieën blijven bestaan voor zuinigere en schonere auto’s.

Pluim van Wiebes voor automarkt

Wiebes spreekt opnieuw zijn mantra van beweegredenen uit: stabiliteit van de belastinginkomsten, minder complexiteit, minder marktverstoring en lagere uitvoeringslasten. Tussen neus en lippen geeft hij de Nederlandse zakelijke rijder een pluim “De CO2-uitstoot van nieuwe auto’s in Nederland is de laagste in Europa en het aandeel (semi) elektrische auto’s het hoogste.”

Input van branchepartijen

Bijvoorbeeld Vereniging Auto Van De Zaak lobbyt bij Wiebes al langer voor een duurzaam en integraal beleid in plaats van ad hoc en onvoldoende uitgewerkte aanpassingen in de autobelastingen die wel hun impact tot en met 2016 zouden kennen. Vereniging Auto van de Zaak pleit voor onbelaste kilometervergoeding, een bijtellingscategorie die ook redelijk is voor berijders die weinig privékilometers maken en een voorziening voor mobiliteitsbudgetten.

Download hier de volledige brief van Wiebes: Stand van zaken Autobrief 2. Wanneer er meer bekend wordt gemaakt over de tussentijdse wijzigingen informeren wij u hierover.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding