Stappenplan op maat

Volg onderstaande stappen om uw TrackJack volledig goed in te stellen!

Volg het onderstaande stappenplan  om uw account helemaal klaar te maken voor een feilloos gebruik!

Aan de slag!

1. Maak uw account aan

Heeft u nog geen eigen account bij TrackJack? Maak er dan één aan. Hier kunt u namelijk de TrackJack aan toevoegen en uw voertuig gaan volgen.

Nadat u uw account heeft aangemaakt, vragen we u uw account nog te verifiëren aan de hand van een mail in uw inbox.

Maak hier uw account aan

 

Ga naar stap 2

peilzender - account

2. Log in en voeg het systeem toe

Voer nu de unieke code in die u uw bevestigingsmail heeft ontvangen en activeer uw TrackJack.

Log in op het account en voeg het systeem toe.
Ga hiervoor naar ‘Beheer‘ > ‘Systemen‘ en klik dan op de knop ‘Systeem toevoegen‘.

Ga naar stap 3

trackjack code gps tracker

3. Uw privéritten aanpassen

Wilt u een rit van zakelijk naar privé aanpassen? Doe dat dan via het online account of de app. 

Log in op de app en ga naar uw ritten. Klik hier op de switch om het karakter aan te passen. Het ‘huisje’ staat voor een privérit, het ‘koffertje’ staat voor een zakelijke rit.

Logt u in via uw computer? Ga dan naar ‘Overzichten‘ > ‘Rittenoverzicht‘.   Hier kunt u het karakter van de rit veranderen door te klikken op de  button onder de bestuurdersnaam ‘Zakelijk‘ of ‘Privé‘.

Ga naar stap 4

wisselen van karakter

4. Optioneel: Kantooruren instellen

Heeft u (grotendeels) vaste werktijden? Dan is de kantooruren-instelling ideaal. De ritten binnen uw werktijden worden automatisch als zakelijk ingesteld. Alle ritten buiten deze tijden komen automatisch op privé te staan.

Ga naar ‘Beheer‘, ‘Systemen‘ en kies het systeem waar u de Kantooruren  voor wilt instellen.  Kies ‘Instellingen’ en ga naar het 4e tabblad ‘Kantooruren instellen‘.  Zet het vinkje ‘Kantooruren instellen‘ aan. Nu kunt u de gewenste werkdagen kiezen en de werktijden. Alle ritten tussen de starttijd en eindtijd worden als zakelijk aangegeven en alles hierbuiten als privé.

En wilt u bericht ontvangen wanneer een auto een privérit maakt, dan kunt u het vinkje ‘Meldingen buiten kantooruren‘ nog inschakelen.

Ga naar stap 5

kantooruren

5. Sabotagemelding

We spreken van sabotage wanneer de voeding naar de TrackJack wordt onderbroken. Dit kan zijn doordat de accu uit uw voer- of vaartuig wordt verwijderd, of bedrading wordt doorgeknipt.

De sabotagemelding zit bij de Instellingen van uw systeem onder het derde tabblad  ‘Functies en meldingen‘. U ontvangt een melding op het e-mailadres waarmee u zich heeft geregistreerd.

Krijgt u een melding? En staat uw voertuig bij de garage? Dan is de TrackJack mogelijk tijdelijk losgekoppeld of is de spanning van het voertuig afgehaald. Het is verstandig om te controleren of er weer locaties binnenkomen zodra u de auto weer in ontvangst neemt, zodat u weet dat de TrackJack weer/nog goed zit aangesloten.

Ga naar stap 6

sabotagemelding

6. Automatische rapporten instellen

Als u amper wilt omkijken naar uw rittenregistratie, is het verstandig om een automatisch rittenrapport in te stellen.

Ga daarvoor naar ‘Rapportages‘. Hier kunt u verschillende rapporten instellen. Het rapport voor de Fiscus  kunt u jaarlijks downloaden. Het ‘Rittenrapport ‘ maakt het mogelijk om een voertuig te selecteren en een periodiek rapport in te plannen.

Kies het systeem waarvan u het rapport wilt inplannen, geef aan of u een PDF of Excel wilt ontvangen, geef aan of u dit per week, maand of jaar wilt ontvangen en kies het vinkje ‘Rapport periodiek versturen‘. Vul het gewenste e-mailadres in en klik op ‘Rapport versturen/opslaan‘.

Afronden

rapporten

U bent klaar voor gebruik!

Vergeet u ook niet de App te downloaden voor iOS en Android, zodat u altijd onderweg locaties in de gaten kunt houden!

TrackJack_app_iosTrackJack_app_google

TrackJack ritregistratie

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close