Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Geen rust voor de ondernemer

Het succesverhaal van Edward en Geoffrey Piguillet klinkt als een fantastisch ondernemersverhaal. Het begint in 1994 op een zolderkamer in Berkel en Rodenrijs. Met een geleende laptop gaat hij samen met zijn vader en broer aan de slag om luchtbehandelingssystemen te reconditioneren. Bijna 20 jaar later staat er een gloednieuw pand in datzelfde Berkel, al zijn daar geen geleende laptops meer te vinden.

De oorsprong van de Piguillet Groep zit in het coaten en reinigen van luchtbehandelinginstallaties. Woorden als verduurzamen, energiebesparing en hoger rendement komen al snel naar voren. En in de huidige markt, waar CO2-uitstoot en duurzaam ondernemen voorop staan, is er geen rust te vinden voor deze echte Berkelse ondernemer.

“Op het moment dat er bijvoorbeeld brand is geweest, zit er roet in de installatie. Aan de hand van een gepatenteerd systeem blazen we dat eruit. En dat is de utiliteit, scheepvaart en offshore waanzinnig belangrijk,” vertelt Edward. Er worden teams de hele wereld overgevlogen om schepen, die in een droogdok liggen bijvoorbeeld, onder handen te nemen. “Er werken ploegen in Dubai, Singapore en Cadice. Een container met materiaal gaat naar het droogdok waar teams van vier tot zes man direct mee aan de slag gaan.”

Veel meer dan lucht

piguillet trackjack rittenregistratie

Inmiddels zijn er drie pijlers waar Piguillet stevig op staat.  Luchtzijdige installaties, voor het optimaliseren van klimaatinstallaties voor kantoren en panden, waterzijdige installaties, voor het reinigen en desinfecteren van zakelijke drinkwater- en procesinstallaties én verduurzaming, waarbij luchtbehandelingsinstallaties worden geoptimaliseerd. Hiermee dalen de energiekosten en onderhoudskosten maar wordt er ook minder CO2 uitgestoten.

“Bij calamiteiten wordt onze meerwaarde
pas echt goed  duidelijk”

En ondanks dat er enkele andere partijen in Nederland zijn die enigszins vergelijkbare diensten aanbieden, biedt Piguillet de mogelijkheid om bij calamiteiten écht snel te handelen en pas weg te gaan als alles veilig is en helemaal is opgelost.

Bijsturen en ontlasten

“Het werk dat de monteurs uitvoeren is fysiek zwaar werk. Ze moeten bijna altijd boven hun macht werken,” vervolgt Edward. “Op het moment dat een monteur eerder klaar is, is het wel zo fijn om een collega bij te laten springen. Aan de hand van de GPS trackers in de bussen kan de planner precies zien waar iedereen is, waar hulp nodig is en zo heel efficiënt de mensen aansturen.”

Ook wordt de rittenregistratie van TrackJack gebruikt om de werkuren te bekijken. Wekelijks checkt een secretaresse of de geschreven uren overeen komen met de uren in de voertuigen. “Het is een controlemiddel. Tegelijkertijd weten de monteurs dat het GPS systeem erin zit en biedt het ook een hele hoop voordeel. Ze hoeven geen kilometers te schrijven voor de Belastingdienst of bijtelling én tegen hulp van een collega op een opdracht zegt niemand nee natuurlijk,” aldus Edward.

“Met de GPS trackers in de bussen kunnen we perfect bijschakelen”

Van PostNL tot gevangenis

En waar het familiebedrijf begon met drie personen op de zolderkamer is het inmiddels uitgegroeid tot een kerngezonde organisatie met meer dan 60 medewerkers.

Begin 2022 is het nieuwe pand geopend van waaruit de calculaties worden gemaakt, sales wordt gedaan en de administratie wordt bijgehouden. De monteurs zijn er ook af en toe, maar zijn veelal op locatie bij klanten voor de uitvoer van opdrachten. Het nieuwe pand is uiteraard voorzien van de beste klimaatinstallaties maar ook de bar en kantines zien er perfect uit. Het hoogtepunt? De gym, voorzien van allerlei Technogym apparatuur.

Edward sluit af: “Personeel moet het natuurlijk wel leuk vinden om hier te werken. En idealiter ook nog een Verklaring Omtrent het Gedrag hebben, aangezien we ook in alle gevangenissen in Nederland én het Paleis van Justitie in Den Haag onze diensten mogen leveren.”

TrackJack & Piguillet Groep

De voertuigen van Piguillet maken gebruik van de TrackJack PRO Fiscaal, waarmee ze 100% fiscusproof hun kilometers en ritten bijhouden. Geïnstalleerd op locatie en via het online account altijd in beeld.

Meer over rittenregistatie

Digitale ritregistratie bespaart u tijd & geld

Autoveiling.nl

klantverhaal autoinspectie

Autoveiling.nl moest het platform worden waar RDW-erkende bedrijven grote aantallen auto’s die uit de lease komen, konden inkopen aan de hand van een veiling. “Met de GPS tracker aan boord genieten weten we altijd waar een collega zich bevindt."

101HBV.nl

klantverhaal 101bhv gps tracker

“We willen de eerste hulpverlener kennis, vaardigheden én vertrouwen geven om direct eerste hulp te verlenen”, zegt Rick Boelens. De instructeurs rijden in eigen bussen die voorzien zijn van alle benodigde trainingsmaterialen én GPS ritregistratiesysteem naar de klant toe gaan.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close