Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Een logistieke operatie door heel Europa

vacansoleil rittenregistratie52 jaar geleden richtte Frans Backers Vacansoleil op. Niet wetende dat het, mede onder de vleugels van zijn zoon Wim, zou uitgroeien tot Europees marktleider op het gebied van camping holidays. Gezinnen met kinderen die op zoek zijn naar een accommodatie, camping, glamping of mobilehome weten hun weg goed te vinden. Toch staan weinigen stil bij het logistieke proces dat start na het hoogseizoen en door heel Europa plaatsvindt.

Vacansoleil heeft door heel Europa campings met eigen accommodatie of accommodaties die ze uit hun naam verhuren. Om de hoogste kwaliteit en hygiëne te kunnen garanderen, worden de tenten na iedere zomer afgebroken en netjes opgeborgen. En aangezien Vacansoleil inmiddels in 16 landen actief is, houdt dat in dat er jaarlijks een hele logistieke operatie wordt opgestart. Verschillende teams vertrekken vanuit Eindhoven om door heel Europa campings af te breken. “En weer op te bouwen,” vertelt Eugène Notten, facilitair medewerker en wagenparkbeheerder sinds 2008.


Opbouwen en afbreken

vacansoleil rittenregistratiesysteem

“Van begin maart tot begin mei wordt alles opgebouwd en klaar gemaakt. En van september tot november gaan de teams weer terug om alles af te breken. Op de drukste momenten werd er gereden met 27 voertuigen om het allemaal geregeld te krijgen.” De teams bestaan veelal uit jonge mensen, soms studenten die het leuk vinden om enkele maanden in het buitenland te werken.

In de tussenliggende periode staan de voertuigen stil op een terrein bij het hoofdkantoor. Het wagenpark zal echter wel in omvang af gaan nemen, voorziet Notten: “We werken nu ook met externe teams die voor ons op pad gaan. En door de toename in glampings en vaste accommodaties is er ook minder af te breken.”

Contracten, boetes, schades en ritregistratie

Eugene startte in 2008 bij de marktleider. Naast een hoop facilitaire vraagstukken, zoals onder andere werkplekbeheer, neemt het beheer van het wagenpark een groot deel van zijn tijd in beslag. Dit kan gaan om zowel contractstukken, boetes, schades als de ritregistratie. “Voorheen werden alle ritten handmatig geschreven. Maar dat raakte kwijt, werd vergeten of er ging een kop koffie overheen,” vertelt Eugene. “Toen de fiscus in 2015 op controle kwam, hebben we de keuze gemaakt om te automatiseren.“ Na een selectieronde met verschillende leveranciers kwam TrackJack er duidelijk bovenuit.

“Ik exporteer maandelijks alle rapporten, print ze uit en berg ze goed op. Als de Belastingdienst ooit nog langskomt, hebben we alles tot in de puntjes verzorgd.”
Eugene geeft aan dat TrackJack niet wordt gebruikt als controle. “We vertrouwen ons personeel. Tevens is er een teamleider bij elk team die een oogje in het zeil houdt.

“Als de Belastingdienst ooit nog langskomt, hebben we alles tot in de puntjes verzorgd.”

vacansoleil kilometerregistratie

Uiteraard moeten de teams op locatie naar de supermarkt om te eten, maar een uitstapje naar de kroeg gebeurt nooit met onze voertuigen.”

Eugene is erg enthousiast over het bedrijf waar hij werkt. “Het is een dynamisch en jong bedrijf. We zijn met 150 man aan het werk om de vakantie van onze klanten zo ontspannen en leuk mogelijk te maken. En we hebben inmiddels kantoren in Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Polen en hebben de ambitie om naar Noorwegen en Zweden te gaan. Er is dus nog genoeg te doen!”

TrackJack & VACANSOLEIL

Vacansoleil gebruikt de TrackJack PRO Fiscaal 2 om de rittenregistratie van het volledige wagenpark bij te houden.

  • Standaard dekking door heel Europa
  • Volledig volgens de eisen van de Belastingdienst
  • Alle voertuigen overzichtelijk in 1 account

Meer over de rittenregistratie

Ritregistratie volgens de eisen van de fiscus

International Flex Job

International Flex Job & TrackJack

Wie voor IFJ kiest, heeft daar goede redenen voor. Niet alleen hebben ze alle certificaten, maar ze proberen hun klanten echt te ontzorgen. "We werken onze uitzendkrachten op locatie in, zorgen voor huisvesting, vervoer en nemen alles verder volledig uit handen.”

Bosch Car Service Potgieter

ritregistratie en fleet management bij Bosch

Marcel Groenestein is bedrijfsleider bij Autobedrijf Potgieter. Het bedrijf, gevestigd in Stadskanaal in Groningen, gelooft in kwaliteit. “Een klant merkt niets van goede uitleesapparatuur van Bosch, maar weet wel dat hij kwaliteit krijgt als hij naar ons komt.”

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close