Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Een GPS tracker is voor service en niet voor controle

GPS tracker voor Profile

Wie denkt aan een bandenwissel, denkt aan Profile Tyrecenter. Voor veel mensen is het een tweejaarlijks terugkerend moment, maar voor de trucks is het een heel ander verhaal. Bandenspanning en -profiel zijn zaken die van groot belang zijn op de weg. Peter de Bruin van Profile Tyrecenter Nooteboom is operationeel verantwoordelijk voor 5 truckvestigingen, allemaal onder de Nooteboom vlag.

Peter is al bijna 15 jaar werkzaam bij Profile Tyrecenter Nooteboom. Toen begonnen als truckbandenmonteur en inmiddels te vinden op vijf verschillende vestigingen.

Het familiebedrijf begon met twee locaties maar is inmiddels actief in Gouda, Zoetermeer, Leiden, en sinds april 2021 ook de locaties Vianen en Utrecht. Toch worden er op de locaties weinig banden van de trucks verwisseld. “80 procent van de banden verwisselen we bij de klant”, zegt Peter.

Gebruik van de GPS tracker

Via Tyrenet Nooteboom, groothandel in autoaccessoires, kwam Profile in contact met TrackJack. Dat was in 2019. “Ze hadden er goede ervaringen mee, en voor ons was het ideaal om zicht te houden op het wagenpark. Als een klant belt om te vragen wanneer we er zijn, kunnen we dat direct inzien. Dat is service.” Peter gebruikt zelf vooral de smartphone app om de inmiddels tien ritregistratiesystemen op de kaart te bekijken. “Maar ik doe dat niet actief alleen op het moment dat klanten er om vragen. Ik gebruik het nooit voor controle”, vertelt Peter.

“Ik gebruik het voor service, nooit voor controle”

profile materieel tracker

Ook biedt Profile vanuit de franchisegever Profile Pechhulp voor zakelijke klanten. Staat er een vrachtwagen met een lekke band naast de snelweg, dan wordt er gekeken welke vestiging het dichtstbijzijnd is. Peter vertelt: “De monteur die nachtdienst heeft, gaat er dan naartoe. Rijkswaterstaat kan ons dan bellen omdat ze willen weten wanneer we op locatie zijn. Via de TrackJack app kan ik dat direct zien.”

De boekhouding gebruikt de GPS trackers ook nog voor de rittenregistratie. Deze wordt eenvoudig geëxporteerd en verder netjes afgehandeld.

Proactief werken en service staan voorop

 Wat Profile Tyrecenter Nooteboom bijzonder maakt is hun manier van werken. “We werken proactief naar de klanten toe. We wachten niet en gaan bij voorkeur altijd naar de klant toe. ”Met de unieke Fleet Check service die we aanbieden, worden er zo’n 100.000 banden per jaar op locatie gecontroleerd. De resultaten worden netjes bijgehouden en besproken. Peter: “Heeft een vrachtwagen een gladde band? Dan zijn we te laat. Door onze service zijn we er altijd op tijd bij”.

En dat de service verder gaat dan naar een klant toe gaan, blijkt uit wagenparkcontroles die Nooteboom uitvoert. “Twee keer per jaar komen we op zaterdag bij een opdrachtgever met 300 kentekens over de vloer. Op 3 verschillende locaties en drie zaterdagen achter elkaar controleren we de hele vloot. We beginnen heel vroeg. Voor ontbijt en lunch wordt gezorgd en we gaan pas weg als alles klaar is”, vertelt Peter.

“We gaan proactief te werk en proberen de klant te ontzorgen.”

profile gps tracker

 De GPS tracker in het materieel van Profile Nooteboom

TrackJack en Profile Tyrecenter Nooteboom

Profile gebruikt de TrackJack OTM 3 voor het lokaliseren van hun vloot.

  • Ingebouwd GPS track & trace systeem
  • Voorzien van het servicelevel FM Light, voor een volledige ritregistratie
  • Via computer, tablet en smartphone altijd en overal inzicht

Ontdek meer over de OTM 3

H4 Lease

kilmeterlease via kilometerregistratie van h4 en TrackJack

H4 Lease zet TrackJack in voor de afhandeling van een van de meest innovatieve producten op de markt: kilometerlease. "Kilometerlease is sinds corona bij bijna alle ondernemers hét product van keuze. Corona heeft ons laten zien dat flexibiliteit enorm belangrijk is."

Van Egmond wegenbouw

van egmond materieel gps tracker

Van Egmond Wegenbouw begon het avontuur van track & trace systemen met het oog op zekerheid en veiligheid. Inmiddels heeft het bouwbedrijf de GPS tracker voor materieel in haar shovels, knikmopsen, een grote graver en een actiewagen ingebouwd. "Het is heel praktisch."

Meer weten over kilometerregistratie of kilometerlease?

We houden u digitaal op de hoogte

Houd mij op de hoogte

Blijf op de hoogte van TrackJack!

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close