Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

De natuur is simpel, maar mensen luisteren niet

rittenregistratie groenfra trackjackIn een wereld waarin het klimaat steeds meer impact maakt, speelt groenvoorziening een steeds grotere rol. Hark je de bladeren in de winter van je gazon en gaat het in de container, of laat je het liggen voor de vogels, insecten ter verhoging van de biodiversiteit in je tuin? Biobrandstof, noemen ze dat bij Groenfra, dé specialist in groen, gevestigd in Zaandam.

“Het draait allemaal om bewustwording.  Waar zijn we mee bezig?”, zegt Ton Rumphorst, die bij Groenfra verantwoordelijk is voor zowel commercie als kwaliteitsbewaking.

“Onze uitdaging is binnen twee jaar 100% circulair zijn. Dat houdt in dat we bijvoorbeeld takken, stammen en ander hout verwerken als constructiehout houtsnippers. Daar is veel vraag naar. Maar ook bladeren of ander materiaal in de tuin kun je gewoon hergebruiken.
En ook door logisch na te denken én vooruit te handelen kun je met relatief kleine ingrepen  in je tuin een vijver aanleggen, die in je volgende levensfase vervolgens in een zandbak veranderen en omtoveren tot een nieuwe waterpartij zodra de kinderen het huis uit zijn.”

“Heb je afval of heb je grondstof?”

digitale rittenregistratie groenfra

Groen-, boom- en tuintechniek

Sinds dat Ton in 2014 bij Groenfra begon, dat toen nog TC Groentechiek heette, zijn er verschillende bedrijven overgenomen en samengevoegd. Daardoor hebben ze nu drie sterke disciplines. Groenfra adviseert over en verzorgt het aanleggen van innovatief groenbeheer bij vooral gemeenten en overheden.

“Zo verzorgen we voor de gemeente Amsterdam de kap en herplant van de bomen in West en Nieuw West. En dat moet op innovatieve wijze. Er moet minder CO2 worden uitgestoten en machines, materialen en het wagenpark
moeten allemaal voldoen aan de eisen van een zogeheten duurzaamheidsclausule”, gaat Ton verder.

Ook is Groenfra sterk in het  onderhouden, snoeien, verwijderen en planten van bomen en dat wordt voor overheden, bedrijven én particulieren gedaan. Ook aan de speciale wensen van bedrijven en particulieren wordt gedacht.  Denk daarbij aan daktuinen, dakgevelbegroeiing en meer. Zo kan Groenfra zwarte daken groen maken. Regen wordt vastgehouden en gaat vervolgens natuurlijker de tuin, het grondwater of het riool in. En naast dat het beter is voor de omgeving, zorgt het ook voor koeling in de zomer. Als laatste voordeel gaat de dakbedekking ook nog eens langer mee.

“We kunnen lege daken omvormen tot de airco van het stedelijk gebied”

Duurzaamheid, co2-uitstoot en bedrijfsschade

Groenfra staat op de 5e trede bij de CO2-ladder. En dat is een flinke prestatie. Duurzaamheid staat er heel erg hoog in het vaandel. “We proberen de dienstkilometers te verminderen door beter te plannen en beter inzicht te krijgen in werk. Doordat we weten waar ons personeel is, kan een collega een andere collega nog even helpen aan het einde van de werkdag. Op die manier hoeven we de dag erna niet weer het hele stuk te rijden. Het zijn kleine dingen die een groot verschil maken op onze CO2 footprint.” zegt Ton.

Ook met het oog op opdrachten is Groenfra kritisch. Ton vertelt: “We doen ons werk vooral in de driehoek Den Helder – Leiden – Almere. Het is niet alleen zonde van de tijd om verder te gaan, maar ook van de kilometers en benzine. Er is genoeg te doen voor iedereen.”

“De wagens zijn wel de visitekaartjes van je bedrijf”

De uitbreiding op de rittenregistratie die TrackJack  met Green Driving aanbiedt is voor Groenfra erg interessant. “Het gaat ons niet om controle, maar de wagens zijn wel de visitekaartjes van je bedrijf. Het is dus fijn om te weten hoe er met de wagens wordt omgegaan. Inzicht in CO2 uitstoot is een hele mooie
bijkomstigheid”, concludeert Ton.

gps tracker auto groenfra
Groenfra vindt het fijn om te weten hoe er met de wagens wordt omgegaan.

Digitale rittenregistratie voor de Belastingdienst

Tot 2016 maakte Groenfra gebruik van een ander kilometerregistratiesysteem. “Dat werkte met cassettes die op vrijdag moesten worden uitgelezen. Maar dat werd wel eens vergeten en dan zat zo’n cassette vol. Dat was behoorlijk onhandig. We zijn toen met TrackJack gaan testen. Het was heel gebruiksvriendelijk en de prijs-kwaliteitverhouding was perfect. In het begin ging het vooral om de fiscus en niet om controle van het personeel. De rittenregistratie moesten we makkelijk bij de Belastingdienst kunnen aanleveren”, vertelt Ton. Het tweede doel, efficiënter werken en meer op duurzaamheid gericht, volgde al snel.

Het bedrijf heeft een hele duidelijk kijk op de toekomst. Groenfra gaat voor duurzaamheid, innovatie en bewustwording. Ton heeft er een prachtige uitspraak over: “De natuur is simpel, maar mensen luisteren niet”.

TrackJack & GROENFRA

Groenfra maakt gebruik van de TrackJack PRO Fiscaal met Green Driving. Hiermee zijn alle ritten inzichtelijk én wordt CO2-uitstoot en rijgedrag zichtbaar,

Meer over GPS rittenregistratie

Sluitende rittenregistratie met Green Driving

Euro-Rijn Group

kilometerregistratie eurorijn trackjack

Een vast team van bestuurders rijdt naar de plek waar containers worden gelost en op basis van een Batch-code worden de producten gesampled en verstuurd naar externe laboratoria. “Waarom zouden we tientallen euro’s per maand betalen voor iets dat ook voor veel minder kan?”

A-Gas

online ritregistratie agas

Voor de wereldwijde leider in koudemiddelen staat zowel het dagelijkse werk als de ritregistratie in het teken van veilig, vertrouwd en duurzaam tegen lage kosten. "Service en ontzorgen is voor ons het allerbelangrijkst," aldus Jori Hamers, Operationeel Manager Benelux van A-Gas.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close