Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Tips om de winter door te komen

Geschreven door Ralph

Winter is de tijd van het jaar waarin niet alleen de sneeuw zich ophoopt, maar ook de problemen met onze geliefde auto’s. Alsof de accu’s niet al humeurig genoeg zijn vanwege de kou, besluit ook het autoslot zich in een ijzige lockdown te werpen. Dit kan gaan om auto’s waar de sleutel nog in het sleutelgat moet worden gestoken of om auto’s waardoor de centrale deurvergrendeling het niet doet doordat de accu niet werkt.

Vaak herhaalde tip: Slotontdooier

De pechhulp geeft aan het ANP deze mensen het advies om een slotontdooier te kopen. Ze geven dan wel altijd als tip mee om deze natuurlijk niet in de auto te bewaren, aangezien je dan natuurlijk alsnog het slot niet vrij kan krijgen. Een woordvoerder van de ANWB geeft aan dat er veel meldingen binnenkomen van mensen die hun auto niet in kunnen door een bevroren slot. Deze mensen moeten vaak lang wachten op de pechhulp, terwijl ze eigenlijk allang weg hadden kunnen zijn.

Goed krabben om boetes te voorkomen

De politie kan vier verschillende boetes uitdelen voor het niet goed ijsvrij maken van je auto. De eerste is de meest voorkomende en gaat over het niet goed genoeg krabben van de ruiten. Mochten de ruiten niet helemaal ijsvrij zijn, kan dit je een boete opleveren van 280 euro. Omdat alle boetes vanaf volgend jaar duurder worden, zal deze boete ook omhoog gaan naar 300 euro. Dat je de ruiten goed krabt is meestal vanzelfsprekend, maar wat je ook niet mag vergeten zijn je buitenspiegels. De politie verwacht ook dat deze helemaal vrij zijn van ijs. Mocht dit niet zo zijn kan je dit vanaf volgende maand 180 euro kosten. De meeste auto’s hebben spiegelverwarming die hierdoor het meeste werk van je uit handen nemen.

Achteruitrijcamera is verplicht

Wat misschien minder bekend is, is dat je volgens de wet voor en achter de auto voldoende zicht hebt. Sinds 2022 moeten nieuwe auto’s verplicht een achteruitrijcamera hebben. Officieel zou je ook de lens van deze camera vrij moeten maken. Mocht je dit vergeten, kan dit je vanaf 2024 ook 180 euro kosten. Vanaf 2024 krijg je nog een extra straf als je bijvoorbeeld je ruiten en spiegels niet goed ijsvrij hebt gemaakt. Je kan dan beide boetes bij elkaar optellen en daar bovenop komt nog een extra boete van 10 euro, omdat je het beide niet hebt gedaan. Je zou dan uitkomen op een bedrag van 490 euro, waar uiteraard ook nog administratiekosten bovenop komen.

Het laatste wat je niet moet vergeten is je kentekenplaat. De kentekenplaat wordt soms vergeten, en hoewel dat handig klinkt omdat je bijvoorbeeld niet geflitst kan worden bij een flitspaal of trajectcontrole, krijg je toch echt een fikse boete als de kentekenplaat niet goed zichtbaar is. Mocht de politie constateren dat de kentekenplaat niet goed zichtbaar is, kan dit je vanaf 2024 ook een boete van 180 euro opleveren.

Rittenregistratiesysteem voor extra zekerheid in 2024

Met het ritregistratiesysteem van TrackJack ga je met extra zekerheid de weg op in het nieuwe jaar. Met de rittenregistratie van TrackJack bent u altijd verzekerd van een volledig sluitende rittenregistratie volgens de eisen van Belastingdienst. Alle gereden ritten en kilometers zijn op deze manier makkelijk in te zien. U hoeft zich ook nooit meer zorgen te maken over waar uw voertuig zich bevindt, omdat u altijd de laatste locaties van het voertuig kan inzien in uw portal of via de app.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding