Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

km registratie trackjack gps

Hoe moet ik mijn km registratie bijhouden?

Geschreven door Micha

U heeft een auto of bestelwagen aangeschaft of tot uw beschikking gekregen. Daar komt het nodige bij kijken. Denk daarbij aan de koop- of leaseovereenkomst, een tankpas, maar ook de Belastingdienst. Want gaat u de wagen privé rijden? Of doet u dat enkel zakelijk? Gaat u dus bijtellen, of bespaart u daar direct de eerste euro’s? En hoe houd je dat dan bij?

Op het moment dat u een zakelijk voertuig tot uw beschikking krijgt, gaat de Belastingdienst er automatisch vanuit dat u het voertuig ook privé gaat gebruiken. Oftewel, u gaat bijtelling betalen. En afhankelijk van onder andere de catalogusprijs van het voertuig kan dat bedrag oplopen tot honderden euro’s per maand. Is het voor u echter mogelijk om minder dan 500 kilometer privé te rijden met de wagen? Houd dan een kilometerregistratie bij en bespaar een hele hoop geld.


Kilometerregistratie bijhouden

Op het moment dat u het zakelijke voertuig amper of niet privé gaat gebruiken, kunt u bij de Belastingdienst de ‘Verklaring geen privégebruik auto’ tekenen. Daarmee geeft u aan dat u dus minder dan 500 kilometer privé gaat rijden en dus geen bijtelling hoeft te betalen. Leuk, maar u moet wel uw gereden kilometers kunnen aantonen op het moment dat de fiscus daar om vraagt. En omdat u de verklaring heeft getekend, weten ze zeker dat u het risico loopt om die 500 kilometer te overschrijden. Wat kunt u nu het beste doen?

  1. Houd uw kilometers handmatig bij
    U kent ze misschien wel, de zwarte boekjes die in een deelvoertuig liggen. En als je geluk hebt, ligt er ook nog ergens een pen in de wagen. Noteer de exacte kilometerstand, straat, postcode en plaats van zowel start als vertrek, én het totaal aantal gereden kilometers inclusief het karakter: zakelijk of privé. Best tijdrovend, nietwaar?

  2. Registreer al uw ritten en kilometers met Excel
    Een overzichtelijkere oplossing dan het boekje is Excel of Google Sheets. Handig als u de Belastingdienst het overzicht wilt aanleveren, omdat je het met één druk op de knop kunt exporteren.  Het enige nadeel is dat u nog steeds precies dezelfde gegevens moet opschrijven, intikken of met terugwerkende kracht moet opzoeken. Nog steeds een flinke klus natuurlijk.

  3. Gebruik een kilometerregistratiesysteem
    De meest voor de hand liggende oplossing bespaart u een hele hoop tijd, geld en   frustratie. Het kilometerregistratiesysteem. Een GPS tracker die in uw auto wordt geïnstalleerd en automatisch ieder adres, iedere kilometer en iedere rit voor u vastlegt. En op het moment dat u kiest voor een systeem met het Keurmerk Ritregistratiesystemen, dan krijgt u zelfs een vereenvoudigde controle, of zelfs helemaal geen controle.   Met één druk op de knop heeft u een goedgekeurde Audit-file, Excel of PDF.

Km registratie bijhouden was dus nog nooit zo makkelijk

Je zult je na het lezen van dit artikel afvragen waarom er nog mensen zijn die handmatig hun kilometers opschrijven. De techniek maakt het leven veel makkelijker en we adviseren dan ook om gebruik te maken van automatisering en te kiezen voor GPS kilometerregistratie.   Makkelijk in gebruik, eenvoudig te exporteren en nooit meer zorgen om de Belastingdienst.

 

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Rompslomp
Outsmart
Belastingdienst
Informer
Autoflex
ikwordzzper
Salesforce
Carsys
Schoonmakend Nederland
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Vereniging elektrische rijders

close