Kies uw taal

tarieven laden ritregistratie

Enorme verschillen tarieven laadpalen

Geschreven door Jim

Rijdt u een elektrische auto? En parkeert u aan een openbare laadpaal? Let dan goed op, want de tarieven binnen de vier grootste steden van Nederland verschillen enorm. Tot zelfs wel 250%.

De website Pricewise heeft onderzoek gedaan naar de tarieven om uw auto op te laden in de vier grootste steden van Nederland: Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. 


Lange contracten of korte contracten

Het feit dat de verschillen zo groot zijn, heeft grotendeels te maken met de energiecontracten die de gemeentes hebben afgesloten. De gemeentes met een meerjarig contract kunnen de lage, oudere tarieven doorberekenen. En dat scheelt.

Utrecht is verreweg de duurste gemeente van het rijtje. Je betaalt daar € 0,79 per kWh. Amsterdam vraagt maar € 0,56 per kWh. Den Haag en Rotterdam doen het echter veel beter met respectievelijk € 0,33 en € 0,31.   Dat betekent dat Utrecht wel 250% duurder is dan Rotterdam. Het is voor elektrische rijders zelfs voordeliger om naar Rotterdam te rijden en daar hun voertuig op te laden!

Ook binnen de steden zelf wordt er gewerkt met verschillende prijzen. In Amsterdam zijn er acht verschillende laadtarieven, terwijl er in Rotterdam slechts twee zijn.


Autotracker helpt u bij ritregistratie

Wanneer u een elektrische auto rijdt om bijtelling te voorkomen, geniet u nog enkele jaren van een wat voordeliger bijtellingspercentage.  Wilt u echter geld besparen? Kies er dan voor om de wagen niet meer dan 500 kilometer privé te rijden en helemaal geen bijtelling te betalen. Dat scheelt u al snel honderden euro’s per maand.

De autotracker die wij in uw auto kunnen plaatsen, houdt automatisch de ritregistratie bij. Volledig fiscusproof en voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesystemen. Dan weet u zeker dat u goed zit.

Bron: AD.nl/auto

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding