Kies uw taal

dna spray voertuig tracker

DNA spray en voertuig tracker tegen auto-inbraken

In de strijd tegen de vele auto-inbraken in Rotterdam-Nesselande gaat de politie dna-spray uitdelen aan autobezitters. Bij een auto-inbraak ontploft dit goedje en laat onuitwisbare sporen achter op de inbrekers.

Burgemeester Aboutaleb kondigde dit afgelopen week aan in de gemeenteraad. Het zou gaan om tientallen dna-sprays waarbij de verdeling verloopt via de politie. “Dit middel ontploft bij een auto-inbraak en laat een unieke onafwisbare code achter,” aldus Aboutaleb.


Spray werkte eerder al goed

Hoe zo’n ‘ontploffing’ precies werkt, is voor de politie nog onduidelijk. “Mogelijk werkt het via een koppeling met het alarmsysteem, zoals je ziet bij sommige winkels”, aldus een politiewoordvoerder. André Bouwman, adviseur bij het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit,  is positief over het nieuwe middel. Hij denkt dat het vooral een preventieve functie kan hebben. Vanwege de introductie van dna-sprays in onder meer Zwijndrecht daalde het aantal  auto-inbraken daar fors. 

Het debat was aangevraagd door Leefbaar Rotterdam en de VVD.  Afgelopen tijd zijn namelijk verschillende dure auto’s volledig leeggehaald in Nesselande. Leefbaar-raadslid Hans van Putten, woonachtig in Nesselande, kon zijn eigen ervaringen helaas delen.  Vorig jaar werd tot twee keer toe ingebroken in zijn BMW.  Hans van Putten: “Het is seizoensgebonden. Ik verwacht ook nog inbraken in oktober.” 

Voertuig tracker tegen diefstal

Naast de dna-spray worden er in Nesselande ‘lokauto’s’ van populaire merken ingezet die zijn voorzien van een voertuig tracker.  Met de TrackJack OTM   auto tracker ben je niet alleen altijd op de hoogte van de locatie van je auto, maar krijg je ook een diefstalmelding of sabotagemelding op het moment dat er iets aan de hand is.


Bron: AD.nl

close
All TrackJack websites use cookies. By using these websites, you agree to our use of cookies. More information Close notification