Kies uw taal

transformatie ritregistratie

De volgende transformatie in autowereld komt eraan

Volkswagen-baas Herbert Diess is, ondanks alle activiteiten op het gebied van elektrisch rijden van het automerk, overtuigd dat de volgende grote verandering in de autowereld veel meer impact zal hebben dan elektrisch rijden. Zijn we klaar voor de zelfrijdende auto?

Volkswagen heeft recent nog aangekondigd dat het van plan is om in 2030 70 procent van zijn voertuigen elektrisch te maken. De Duitse autofabrikant werkt momenteel aan een betaalbare elektrische auto én een SUV.
Daarnaast is de autobouwer ook van plan om in Europa zes batterijfabrieken op te zetten. Het zal ook zijn assemblagelijnen over de hele wereld aanpassen.

Zelfrijdende auto’s als volgende stap

In een interview met Bloomberg legde Diess uit dat hij gelooft dat zelfrijdende auto’s een groter keerpunt zullen zijn dan elektrische auto’s. De heer Diess: “Deze verandering zal de sector meer veranderen dan EV’s of elektrificatie dat doen. De auto wordt zo anders wanneer hij autonoom wordt bestuurd”.

Het is een opmerkelijk statement.  De automatisering van de zelfrijdende auto’s loopt ernstig achter op de voorspellingen van de grootste spelers in de sector. Zowel Uber als Lyft hebben zelfs besloten om hun bedrijfstakken gericht op zelfrijdende auto’s in de verkoop te doen.

Automatisch rijden en automatische kilometerregistratie

Auto’s zijn tegenwoordig al softwareproducten. Maar wanneer ze zonder bestuurder worden ontworpen, zal  het “het meest geavanceerde internetapparaat zijn dat je je kunt voorstellen”,  aldus Diess.

Volkswagen doet ook al tests met een versie van zijn prachtige hippiebus, die dit jaar nog in de straten van Hamburg zonder bestuurder zou moeten gaan rondrijden.  Het einddoel: bij de eerste fabrikanten horen die zelfrijdende privéauto’s kunnen verkopen.

“Nooit meer handmatig een schriftje bijhouden met de gereden ritten”


Voor zelfrijdende auto’s, maar ook alle ‘normale’ auto’s, is een automatische kilometerregistratie de innovatie die het leven voor veel bestuurders een stuk makkelijker maakt.  Nooit meer handmatig schriftjes of Excel-bestanden bijhouden, maar automatisch een rapport in uw mail of een export op het moment waarop u het nodig heeft.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland
Salesforce
Carsys
Outsmart

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding