Kies uw taal

Populaire auto’s hogere premie

Populaire auto’s hogere premie

In 2012 is er voor ruim 100 miljoen euro aan jonge auto’s gestolen, 30 miljoen meer dan een jaar eerder meldt Stichting Aanpak Voertuigcriminialiteit (AVc). Reden genoeg voor Autoverzekeraars om het diefstalcijfer van het voertuig te koppelen aan de verzekeringspremie.

Tientallen euro’s meer premie

Dit betekent dat eigenaren van populaire auto’s als Volkswagen, BMW en Honda tientallen euro’s meer premie betalen volgens de verwachting van Stichting AVc en VbV, waarbij alle Nederlandse schadeverzekeraars zijn aangesloten. Engeland en Duitsland zijn ons hierin voorgegaan.

Track & trace systeem terugvindpercentage van 90 procent

Momenteel wordt een track & trace systeem, oftewel volgsysteem alleen verplicht bij voertuigen in een hogere prijsklasse. TrackJack Europe pleit al langer voor het gebruik van een track & trace systeem in juist de diefstalgevoelige voertuigen die veelal onder deze prijsklasse vallen voor een verplicht track & trace systeem. Het terugvindpercentage van een voertuig met een track en trace systeem en PAC-aansluiting (Particuliere Alarmcentrale) is maar liefst 90%, aldus KIWA.

Partners

Deutsche-telekom
Keurmerk-rittenregistratie
VZR
Intermax
ikwordzzper
Belastingdienst
Informer
MTC
ZZP-Nederland

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding