Bestel nu » of Offerte aanvragen »
010 8200 190

Kies uw taal

Beter doen dan de rest. Dat is de truc.

Zonnepark trackjack gpsZonne-energie. Het is één van de meest duurzame manieren om energie op te wekken. En terwijl particulieren al jaren massaal instappen, doen bedrijven de grootste duit in het zakje. En met name bij die laatste groep – we spreken dan over parken van duizenden zonnepanelen – is onderhoud van het grootste belang. Eelco Hoogduin is directeur bij Zonnepark Services Nederland, marktleider in het onderhouden van deze grote parken.

Zonne-energie is niets nieuws voor Eelco. Hij is al sinds 2012 actief in de sector, en na flink wat ervaring op te hebben gedaan, nationaal en internationaal, is hij in juli 2021 gestart als directeur van Zonnepark Services Nederland. En of het nu gaat om grote zonneparken op daken, op de grond of zelfs op verschillende waterlichamen, voor onderhoud hebben ze er de perfecte oplossing voor.  

Van Utrecht naar Zuidbroek

De energiemarkt is een stuk complexer dan het in eerste instantie lijkt, blijkt al snel in het gesprek met Eelco. “De beheerders van de grote zonneparken moeten per dag aangeven wat hun verwachtte energieopbrengst is. Factoren als het ontwerp van de installatie en het weer spelen hierbij een grote rol. Kan er niet genoeg worden geleverd, bijvoorbeeld door een storing, moet de gemiste productie worden ingekocht, tegen een onbalansprijs. Dat betekent dus dat een storing direct invloed heeft op de portemonnee. Én je mist inkomsten, én je moet extra inkopen, tegen veelal hogere tarieven,” legt Eelco uit.

Zonnepark Services heeft mensen in het veld om storingen op te lossen en daarmee dus een hoop geld te besparen. “We hebben verschillende SLA’s met onze klanten om binnen een afgesproken tijd alles weer aan de praat te hebben. Dat is overigens ook direct één van de redenen dat we GPS trackers in het wagenpark gebruiken. We moeten snel kunnen plannen en snel interveniëren. Als er om half 5 een melding binnenkomt dat een transformator geen data uitstuurt, zien we direct op het scherm wie er in de buurt is. De rest lossen wij op,” gaat Eelco verder.

“Focus ligt op onderhoud, dat doen we goed”

De focus ligt op niets anders onderhoud. Daardoor ontstaat er geen afleiding, focussen de beheerders zich op één ding en dat doen ze goed. En het monitoren en aansturen van het bedrijf wordt vanuit Utrecht gedaan. De tweede locatie bevindt zich in Zuidbroek. Vanuit daar wordt het onderhoud geregeld en gepland. Dan kan het gaan om een preventieve inspectie, of reparaties bij meldingen.

Duurzaam en efficiënt

zonnepark gps trackerOmdat Zonnepark Services zich focust op onderhoud, en er meer dan duizend installateurs van zonnepanelen in Nederland zijn, ligt de focus op efficiëntie. “We willen duurzaam werken en een efficiënte operatie draaien” vertelt Eelco.

“We krijgen ook veel aanvragen van projecten die kwalitatief niet goed in elkaar zijn gezet. Het is lastig om prestaties te garanderen op slecht gebouwde installaties. Onze aandacht gaat uit naar zonneparken en bedrijvendaken, bijvoorbeeld op de Maasvlakte of logistieke centra in de regio Eindhoven. Dat start bij zo’n 5.000 panelen. Onze grotere opdrachtgevers hebben zo’n 80 tot 90 hectare aan panelen liggen. Dan moet je denken aan zo’n 300.000 zonnepanelen die we in onderhoud hebben.”

Het vinden van kwalitatief goed personeel is zeker een uitdaging, maar tot heden nooit een probleem geweest voor Zonnepark Services. Eelco: “We zien wel dat de rest van de markt het moeilijk heeft. Maar we zijn creatief en vinden mensen op manieren waar andere bedrijven niet mee bezig zijn. We doen dingen gewoon beter dan de rest. Dat is de truc.”

“De GPS trackers zijn handig, werken goed en helpen onze planning enorm”


En dat de organisatie daarvoor flink wat kilometers maakt, is logisch. Een tevreden Eelco sluit af: “We willen onze monteurs niet met het gedoe van het schrijven van kilometers opzadelen. En de Belastingdienst trouwens ook niet. Daarom hebben we de kilometerregistratie nu geregeld via TrackJack. Het is handig, werkt goed en helpt onze planning enorm in efficiëntie.”

TrackJack & Zonnepark Services Nederland

Bij Zonnepark Services Nederland ligt de focus op onderhoud, en dat doen ze goed. De TrackJack PRO Fiscaal 2 houdt alles automatisch bij, volgens de eisen van de Belastingdienst. Dan zit het goed.

Ontdek de ritregistratie van TrackJack

Sluitende fiscale rittenregistratie

Gemeente Dalfsen

Bekijk de video
gemeente dalfsen gps tracker

Bertus Meijer is bij de gemeente Dalfsen de Uitvoerder buitengebied. En dat betekent dat ieder voertuig in de openbare ruimte, van wagen, busje, trekker en meer onder zijn verantwoordelijkheid valt. De gemeente is sinds 2015 met de GPS trackers van TrackJack aan de slag.

Lunchcafé Portcity

Bekijk de video
informer trackjack portcity 2

Om een gezond bedrijf te runnen, maakt Chris, eigenaar van het Lunchcafé Portcity, gebruik van de boekhouding via Informer. Aan zijn boekhouding zit tevens de kilometerregistratie van TrackJack gekoppeld. Hiermee komen automatisch alle ritten direct in de boekhouding.

Partners

Keurmerk-rittenregistratie
VZR
ZZP-Nederland
Salesforce
Outsmart
Belastingdienst
Informer
MTC
Deutsche-telekom
Intermax
Carsys
ikwordzzper
Gereedschapsbeheer
OnderhoudNL
NOA
Carwise

close
De websites van TrackJack maken gebruik van cookies. Door gebruik te maken van de websites stemt u in met het plaatsen van deze cookies. Meer info Sluit melding